TUSİD Yönetim Kurulu Üyeleri İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
tusiad-ziyaret-01

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki ziyarette TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı’nın başkanlığındaki heyette TÜSİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dernek Genel Sekreteri Murat Öztiryaki, TUSİD Yönetim Kurulu üyesi Uğur Atalay ve Dernek Direktörü Evren Kulaçoğlu yer aldı.

Ziyarette derneğin çalışmaları hakkında İSO Başkanı Bahçıvan’a bilgi veren TUSİD Başkanı Kaplangı 300 üye ile Türkiye’nin bütün bölgelerini kapsayan ve sadece dernek üyeleri olarak 60 bin kişiye istihdam yaratan bir dernek olduklarını söyledi. Çalışmalarında İSO’nun desteğini yanlarında hissetmek istediklerini dile getirdi.

Sektörler dernekler ile ilgili olarak İSO’nun her zaman kapsayıcı ve işbirliğine açık bir yaklaşımı olduğunu söyleyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, TUSİD’in kurulduğu dönemden itibaren, yani 19907lı yılların başından bu yana ekonomimizi de yaşanan büyük atılımın her aşamasına yakından tanıklık etmesini önemli bir birikim olarak gördüğünü dile getirdi.

Bahçıvan, endüstriyel mutfak ve servis ekipmanları alanında dünyanın ilk beş oyuncusundan biri olmalarının çok değerli olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin bu konudaki lokasyonunun büyük bir şans olduğuna işaret eden Bahçıvan, Türkiye’nin her yere yetişebilmesi noktasındaki dinamik gücünün sektöre daha da ivme kazandıracağını anlattı. Uzun vadede çok önemli bir fırsat ülkesi olduklarını yabancıların da gördüğünü ve gerekli adımları attıklarını belirten Bahçıvan, sektörün bir anlamda çok ciddi nitelikli işgücüne ihtiyaç duyduğunu ifade etti. TUSİD üyelerinin yıllar içindeki başarısının Türkiye’nin birçok sektörü için de referans olduğuna değinen Bahçıvan, özellikle özgüven ve kalite açısından diğer sektörlere bir rol model olmanın önemine dikkat çekti. 

Ziyaret sırasında TUSİD yönetimine İSO’nun eğitimle ilgili çok yoğun bir çaba içerisinde olduğunu ve bu çabaları anlatan Bahçıvan, 39 okulu kendi sektörleriyle buluşturdukları eğitim çalışmaları olduğunu söyledi. Bahçıvan, “Burada hami yaklaşımından öte bir iletişim ve eğitime katkı sürecini yaşıyoruz. MEB ile yaptığımız protokol kapsamında meslek liselerinin eğitim yapısını iyileştirmeyi amaçlayan bu çalışmalarımızın sizin sektörünüze de büyük faydaları olacaktır” dedi.

TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı da ziyaret sırasında 1991 yılından bu yana sektörün birleştirici tek derneği olduklarını ve 300 üyeleriyle tüm Türkiye’de yaygın bir etki alanına sahip olduklarını söyledi. Sektör olarak 60 bin kişiye istihdamı direkt olarak sağladıklarına değinen Kaplangı, 30 yıl önce herhangi bir otel yapıldığında ihtiyaç duyulan ürünlerin tümünün ithal edildiğini hatırlattı. Kaplangı, bugün ise 70 ülkeye ihracat yapan bir sektör konumunda olduklarını ifade etti. Kaplangı, Türkiye ortalamasının üç katı ihracat değeri katkısında bulunan orta teknolojiye sahip bir sektör olduklarını ve son yıllarda ihracata yönelik büyük bir atılımları olduğunu dile getirdi.

Çok önemli ihracat projelerini yürüttüklerini ve özellikle URGE üzerinden yürütülen projelerde yer alan firmaların ihracat performansında yüzde 20 artış olduğunu gözlemlediklerini kaydeden Kaplangı, İSO’nun bu süreçte kendilerine desteğinin çok önemli olduğunun altını çizdi.