Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Bodnar İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

ukrayna-baskonsolons-ziyaret-01

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Vasyl Bodnar, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO Genel Sekreteri Melek Us ve Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Ukrayna İstanbul Konsolosu Ruslan Deremedved’in de katıldığı görüşmede coğrafi olarak birbirine yakın iki ülke arasındaki yeni iş birliği imkanları konuşuldu.

İSO Başkanı Bahçıvan, pek çok Türk sanayi şirketinin Ukrayna’da yatırımı olduğunu ve bu ülkedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. İki ülkenin geçmişe dayanan dostluğunu hatırlatan Bahçıvan, önümüzdeki dönemde karşılıklı yatırım imkanlarının artması için çalışacaklarını kaydetti.

Görüşmede iki ülke firmalarının yaşadığı mevcut sorunların giderilmesi ve karşılıklı yatırım ortamının araştırılması için bir Ukrayna ülke günü düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı. Ukraynalı otoritelerin etkin katılımının sağlanacağı ülke gününün eylül ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.