Ümraniyeli Sanayiciler, İSO’nun Düzenlediği Toplantıda AR-GE’yi Konuştu

  • Diğer Haberler
IMES-toplanti-01

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) başlamış olduğu bölgesel etkinlikler kapsamında, İMES Sanayi Sitesi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü işbirliğinde bir toplantı düzenlendi. Ümraniye’deki İMES Sanayi Sitesi’nde yapılan toplantıda sanayicilere yönelik AR-GE destek ve teşvikleri ele alındı.

Toplantı İSO Meclis Üyesi ve İMES Sanayi Sitesi Başkanı Kemal Akar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Doç. Dr. Mahir Gümüş ve İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Baltacı’nın katılımı ile düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Meclis Üyesi ve İMES Sanayi Sitesi Başkanı Kemal Akar sanayileşmenin ülkemiz için öneminden bahsetti. Akar, böyle bir toplantının düzenlenmesinden dolayı İstanbul Sanayi Odasına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’a ve ayrıca sunum yapmak üzere toplantıya katılan kurum temsilcilerine de teşekkürlerini iletti.

Ümraniyeli Sanayiciler, İSO’nun Düzenlediği Toplantıda AR-GE’yi Konuştu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez Proje, Başvuru ve Değerlendirme Şube Müdürü Serdar İmamoğlu tarafından “AR-GE ve Yenilik Destek Programları” başlığı altında San-Tez Programları, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı, Teknopazar Destek Programı, Teknolojik Geliştirme Bölgeleri, AR-GE Merkezleri, Teknogirişim Sermayesi Desteği ve Rekabet Öncesi İşbirliği programları hakkında bir sunum yapıldı.

TÜBİTAK Bilimsel Programlar Başuzmanı M. Mustafa Buldum tarafından ise Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı, KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı, Uluslararası Sanayi AR-GE Projeleri, Öncelikli Alanlar AR-GE Destek Programı konularını içeren “TÜBİTAK-TEYDEB AR-GE Destek Programları”nı içeren sunum katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda ayrıca katılımcılar İSO Sanayi Şubesi Müdürü Mehmet Çavdar tarafından, İSO’nun vermiş olduğu hizmetler (Üyelik işlemleri, kapasite raporu düzenlenmesi, muhtelif ekspertiz raporları ve belgeler, yatırım teşvik belgesi ve Teşvik Masası, ihracatta dolaşım belgeleri) hakkında bilgilendirildi.

Toplantı sonunda, katılım sağlayan çok sayıdaki sanayicilerimiz bu programlar çerçevesinde yaşadıkları deneyimleri dile getirerek yaşadıkları problemlerden bahsetti ve çeşitli konulardaki taleplerini iletti.