Avrupa Staj Konsorsiyumu, 3. Üst Yönetim Toplantısını Üsküdar Üniversitesi’nde Yaptı

  • Etkinlikler
avrupa-staj-komisyonu-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) da dahil olduğu Avrupa Staj Konsorsiyumu’nun 3’üncü Üst Yönetim Toplantısı, Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran da katıldı.

Toplantıda Konsorsiyumun hedeflerini gerçekleştirme yolundaki ilerleyişi ve süreç boyunca karşılaşılan zorlukların çözümleri konuşulurken, gençlerin, farklı perspektif ve bakış açılarını yurt dışı tecrübeleri ile nasıl daha kolay kazanabilecekleri ele alındı.

Toplantıya ayrıca Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güzel, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sondan Durukanoğlu Feyiz, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türk Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Sinemis Candemir, İstanbul Şehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktörü Hande Baltacı, Üsküdar Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Emre Üçsular ile yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Avrupa Staj Konsorsiyumu

Avrupa Staj Konsorsiyumu, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen, 2014-2020 yılları arasında devam edecek olan, ERASMUS+ Programı’nın, “Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği” (Ana Eylem 1) altında yer alan “Yükseköğretim Öğrencileri ve Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi” kapsamında, koordinatör kurum olarak yer alan İstanbul Kültür Üniversitesi dahil, 8 ortak kurum (İstanbul Şehir Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı – AFS) tarafından oluşturuldu.

Avrupa Staj Konsorsiyumu, temel olarak üniversite öğrencilerinin staj hareketliliklerini ve üniversitelerin akademik/idari personelinin hareketliliklerini desteklemektedir. Vizyon 2023 ve Avrupa 2020 ortak hedefleri çerçevesinde, nitelikli iş gücünün istihdamının arttırılması ve yükseköğrenim alanlarının modernizasyonu hedeflerine katkıda bulunacak üniversite-sanayi-STK ve meslek kuruluşları işbirliği kültürünün gelişmesini sağlamak Konsorsiyumun nihai hedefidir.

Avrupa Staj Konsorsiyumu, 3. Üst Yönetim Toplantısını Üsküdar Üniversitesi’nde Yaptı 02