B20 Forumu’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Katıldı

  • Etkinlikler
b20-forum-02

B20 Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu, TOBB Başkanı ve aynı zamanda B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Kongre Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı toplantıda, aynı zamanda B20 Yürütme Kurulu Üyesi olan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da bulundu.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin aktif bir G20 üyesi olarak ciddi katkı verdiğini belirterek G20’nin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri kapsayıcı bir uluslararası yapıya sahip olduğunu ve bu yapının farklı politik sistemleri olan ülkelerin karşılaştıkları sorunlar açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi irade olarak aldığımız kararların iş dünyası tarafından sahiplenilmesi şarttır. Platform üyesinde yapılan çalışmaların B20 tarafından atılan adımların etkisini artırıyor. B20 tarafından kaydedilmekte olan ilerleme memnuniyet vericidir. İş dünyasını güçlü temsil eden ekibimize güveniyoruz. Farklı coğrafyalarda yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz“ dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da küresel sorunlara küresel çözümleri ancak G20'de bulunabileceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu “G20 liderlerini etkileyebilecek, küresel gündemi yönlendirebilecek çok önemli bir fırsat önümüzde. Maç bu sene bizim sahamızda oynanıyor. Son altı yıldır küresel büyümede istikrarı yakalayamıyoruz. Dünyanın bir tarafı toparlanırken, öbür tarafı kötüye gidiyor. Önce ABD ve Avrupa başta olmak üzere merkez ülkelerde sorun vardı. Onlar toparlanmaya başladı. Ama, bugün gelişmekte olan ülkeler sıkıntı yaşıyor. Geçmiş yıllarda ticaret küresel büyümenin motoruydu. Şimdi ise ticaret istediğimiz gibi artmıyor. Bir başka deyişle, pasta istediğimiz hızda büyümüyor. Bu da korumacı politikaları körüklüyor” dedi.