Çorap Sanayicileri Derneği İftarı, Sektör Temsilcilerini Bir Araya Getirdi

  • Etkinlikler
corap-sanayicileri-iftari-02

Çorap Sanayicileri Derneği’nin (ÇSD), geleneksel iftarı, sektörün önde gelen temsilcilerini buluşturdu. ÇSD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İyikülah'ın ev sahipliğinde Florya Crown Plaza Otel’de gerçekleştirilen iftara İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katıldı. Ayrıca İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle ve İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Ulvi Orhan ile birçok İSO Meclis üyesi de geceye katılanlar arasındaydı.

ÇSD Başkanı Bülent İyikülah Ramazan ayı için iyi dileklerini aktararak önceki yönetim kurulu adına sektörü bu noktaya getiren herkese emekleri için teşekkür etti. ÇSD’nin bir çatı kuruluşu olduğunu dile getiren İyikülah, sektörün gelecekte çok daha iyi yerlere geleceğini ifade etti.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan gecede yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin kan akıtmaktan vazgeçmeyerek toplumun huzurunu bozma ve toplumu tahrik etme noktasında her türlü yola başvurduklarını söyledi. Bahçıvan, bu kadar insan hayatına dokunan ve hayatın içinde olan ve nesillerden beri aileler arasında sürekliliğini devam ettiren çorap sanayisi sektörünü, yatırım, ihracat ve istihdam aşkından vazgeçmeden modasıyla teknolojisiyle geldiği noktadan dolayı tebrik etti. Gecede bayrağı bir sonraki kuşağa devreden sanayicileri gördüğünü belirten Bahçıvan, bu tablonun özlemini duyduklarını kaydetti. Bahçıvan, birçok sanayi sektöründe bu bayrak değişimini göremediklerini ifade etti.

Günümüzde sanayiciliğin pek çok zorluğa göğüs gerdiğini hatırlatan Bahçıvan, sanayicilerin inşaata teşvik edilmesi yerine herkesin kendi işine odaklanarak sanayicinin sanayi, inşaatçının da inşaat yapması gerektiğini kaydetti. Bahçıvan “Biz sanayiciler olarak inşaatın müşterisi olalım. İnşaat da daha çok satın alsın ve sanayicinin müşterisi olsun. Her sektör kendi işini en doğru ve en nitelikli şekilde yaparsa, Türkiye’nin kaliteli, nitelikli ve sürdürülebilir kalkınmasına bu şekilde katkıda bulunabiliriz” şeklinde konuştu.

ÇSD Başkanı Bülent İyikülah
ÇSD Başkanı Bülent İyikülah

Sanayi sektörünün tüm zorluklara rağmen yoluna devam ettiğini dile getiren Bahçıvan, geçtiğimiz hafta açıklanan ilk çeyrek büyüme oranlarının sanayinin vermiş olduğu destek ile dünyaya ve Türkiye’ye parmak ısırttığını belirtti. Bahçıvan, birtakım dış pazarların kaybedilmesine rağmen alternatif pazarlar noktasında gayret gösterdiklerini ifade etti. Toplumun her türlü zorluğu aşarak her geçen gün biraz daha olgunlaştığına dikkat çeken Bahçıvan, her zorluğunu kendilerini çözüm bulma konusunda farklı bir noktaya taşıdığını söyledi.

Bahçıvan, konuşmasında “Her şeyin başı insan” diyerek doğru insanı doğru eğitimle donattıkları takdirde Türkiye’nin önünün açık olacağını ifade etti. İSO olarak geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Bahçıvan, protokol ile meslek liselerini firmalar ve sektör dernekleri ile buluşturarak onlara hamilik yapma imkanı sağlandığını dile getirdi. Çorap sanayicilerinden kendi bölgelerine yakın meslek liseleri ile irtibata geçmek istemeleri halinde kendilerinin yardımcı olacağını belirten Bahçıvan, hep birlikte gayret ederek bu konuda ilerleme sağlayabileceklerini aktardı. Bahçıvan, ancak ve ancak insanımızı geliştirerek bu fabrika ve makinelerin sürekliliğini sağlayabileceklerini kaydetti.

İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle
İSO Meclis Başkan Yardımcısı
İsmail Gülle

İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle ise bu tür akşamların dostları buluşturmasının ve oluşturduğu ambiyansın önemli olduğunu söyledi. Sektörün dokumanın, çorabın ve örmenin sesiyle büyüdüğünü kaydeden Gülle, sektörü ülkenin en büyük üreticisi ve ihracatçısı yapan temsilcilerin kendileriyle ne kadar övünç duysa da az olduğunu belirtti. Çorap sanayicilerinin yaptığı üretim ve istihdama teşekkür eden Gülle, bu yapılanların unutulmayacağını ifade etti. Zor bir coğrafyada bulunduklarını hatırlatan Gülle, buna karşın çorap sanayicilerinin çalışmaya ve emek harcamaya devam ettiğini sözlerine ekledi.