Demir ve Çelik Sanayicileri Genişletilmiş MESKOM Toplantısında Bir Araya Geldi

  • Etkinlikler
manset-02

Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden demir ve çelik sektörünün temsilcileri, 24. ve 25. Grup Meslek Komiteleri (MESKOM) genişletilmiş sektör toplantısında buluştu. 24. Grup Demir-Çelik ve Sıcak Hadde Mamulleri Sanayii ve 25. Grup Bağlantı Elemanları, Tel ve Tel Ürünleri Sanayii Meslek Komiteleri temsilcilerinin yer aldığı toplantı Odakule’de gerçekleşti.

İSO Meclis Üyesi Mustafa Necati Tecdelioğlu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantıya İSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Yelken de katıldı. Toplantıda sektör paydaşları arasında işbirliğinin değerlendirilmesi, 2016 yılından beklentiler ve mevcut sorunlara çözüm önerileri olmak üzere üç ana başlık ele alındı.

Demir çeliğin ana sorunlarının tartışıldığı toplantıda Çin’den gelen mallar karşısında Türk firmalarının zor durumda kaldığından hareketle haksız rekabete dikkat çekildi. Toplantıda sektör temsilcilerinin bir arada hareket etmesinin önemi MESKOM üyeleri tarafından vurgulandı. Konuşulan bir diğer konu Dahilde İşleme Rejimi’nin etkin bir şekilde kullanılması gerektiği oldu. Üyelerin dikkat çektiği diğer bir başlık da Türk firmalarının rekabetçi olması önündeki engellerdi.

Toplantı katılımcıları şu şekilde yer aldı: