Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü, “EVFED” Çatısı Altında Birleşti

  • Etkinlikler
ev-mutfak-esyalari-02

Ev ve mutfak eşyaları sektörünün önemli çatı derneklerinin bir araya gelmesiyle kurulan Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu’nun (EVFED) ilk olağan genel kurul toplantısı ve basın lansmanı, 9 Ekim Cuma günü Conrad İstanbul Bosphorus’da gerçekleştirildi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay’ın da katıldığı toplantıda birliktelik ve iş birliği mesajları verildi.

Toplantıda konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bu önemli güç birliği toplantısını önemsediğini kaydederek, 13. Sanayi Kongresi’nde öne çıkardıkları iş birliği temasının EVFED toplantısında gerçekleşiyor olmasının önemine değindi. Bahçıvan şöyle konuştu:

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

“Önümüzdeki dönem iş birliği ile kenetlenmenin dönemi. Dünya arenasına çıkmanın yolunun bu kenetlenme ve çok güçlü ortaklıklardan geçtiğini bilmeliyiz. Bu federasyon fikri ve beraberlik düşüncesi son derece önemli. Bu kararı alan tüm başkan ve dernek yöneticilerini kutlamak istiyorum. Bu iş birliği, sektörleri çok daha büyük vizyonlara taşıyacaktır. İnsanı çözmeden hiçbir sorunu çözemeyiz. İnsan yetiştirmede artık görev bizim dememiz gerekiyor ve aktif bir şekilde bu konuda adımlar atmalıyız. İnsan üzerinden atacağımız her türlü konu, önemli.”

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay, beş sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesinin kendisini çok duygulandırdığını ifade etti. Kemalbay, “Bu birliktelikten çok önemli çalışmalar çıkacağını düşünüyorum. Ülkenin sorunlarının çözülmesi için bir araya gelinmeli. Birlikte olmak sorunları çözmenin en önemli yolu. EVFED’in oluşumunda İSTOÇ bölgesindeki tüm iş kollarını bir araya getirmeyi düşünüyorum” dedi.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay
İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Nahit Kemalbay

Ev ve mutfak eşyaları sektörünün etkinlik ve rekabet gücünü artırmak amacıyla sektörün hacmini belirleyen önemli çatı dernekleri Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER), Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD), Mobilya Sanayi İşadamları Derneği (MOBSAD) ve İSTOÇ İş Adamları Derneği’nin (İSTOÇDER) bir araya gelmesiyle kurulan Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu (EVFED), ilk olağan genel kurul toplantısını yaptı.

EVFED Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan
EVFED Yönetim Kurulu Başkanı
Ömer Ertuğrul Erdoğan

50 delegenin oylarıyla yönetim kurulunun seçildiği genel kurul toplantısı sonrasında, ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, yönetim kurulu başkanı seçildi. Genel Kurul sonrası, her dernekten temsilcinin bulunduğu 11 kişilik yönetim kuruluyla birlikte gerçekleşen basın lansmanında Erdoğan, EVFED’in hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ömer Ertuğrul Erdoğan, “Ev ve mutfak eşyaları sektörünün yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki ticaret hacminin artırılması, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde daha fazla pay sahibi olmak, temsil ettiği sektörlerin uluslararası rekabetçiliğine ve gelişimine katkı sağlamak amaçlarıyla tek bir çatı altına toplandığımız EVFED, sektörü geleceğe taşıyan bir güç birliği olacaktır” dedi. EVFED’in ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması ve sektörün dünya koşullarında rekabet gücünün artırılması için üç büyük projeyi hayata geçireceklerini belirten Ömer Ertuğrul Erdoğan, EVFED’in projelerini şu şekilde sıraladı: “İSTİM (İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi), Made in Türkiye / Brand of Türkiye / Buy from Türkiye Fuar Projesi, Ulusal B2B Projesi.”

EVFED Genel Kurulu sonucunda seçilen Yönetim Kurulu şu şekilde:

  • Ömer Ertuğrul Erdoğan-Yönetim Kurulu Başkanı (ZÜCDER)
  • Tahsin Öztiryaki (ZÜCDER)
  • İsmail Erdoğan (ZÜCDER)
  • Adnan Bostan (MOBSAD)
  • Cüneyt Yanıkçıoğlu (MOBSAD)
  • Ergun Bilge (TUSİD)
  • Ahmet Gürkaynak (TUSİD)
  • Murat İçin (PAGDER)
  • Oğuz Han Gürlek (PAGDER)
  • Ahmet Koç (İSTOÇDER)
  • Hikmet Bilen (İSTOÇDER)