Geleneksel İSOV Kahvaltısında, Bursiyer Öğrenciler Sanayicilerle Bir Araya Geldi

  • Etkinlikler
isov-kahvalti2017-02

İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın (İSOV), Geleneksel Bursiyer Kahvaltısı’nda sanayiciler geleceğin sanayicisi bursiyer öğrencilerle buluştu. İSOV Mesleki Eğitim Kompleksi’nde gerçekleşen etkinlik aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Başkanı da olan İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde yapıldı. Etkinlikte aynı zamanda İSO Meclis Başkanı da olan İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Meclis Onur Üyeleri Oktay Duran ve Hüsamettin Kavi, aynı zamanda İSO Meclis Başkan Yardımcısı da olan İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan İSOV Yönetim Kurulu Genel Sayman Üyesi İrfan Özhamaratlı, İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil Demirkaya ve Cengiz Kaya, İSOV Genel Sekreteri Aynur Ayhan, İSOV Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Oğuz, Fikret Kaya ve Ender Yılmaz, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nahit Kemalbay ve Aydın Aslandağ ile çok sayıda İSO Meclisi ve İSOV Mütevelli Heyeti Üyesi de yer aldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Ev sahibi olarak toplantıda bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, İSOV çatısı altındaki burs anlayışının maddi katkı yapmanın ötesinde bir duygu bağı oluşturmak olduğunu dile getiren Bahçıvan, bugün burada sanayicilerle öğrencileri bir araya getirerek onların birbirine dokunmasını ve gönül köprüsü oluşturmasını sağlamak istediklerini ifade etti. Bahçıvan, temel amaçlarının İSOV’u sadece maddi alışveriş olmaktan öte bir ekosistem ve bir kültür haline dönüştürmek olduğunu dile getirdi.

İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay
İSOV Mütevelli Heyet Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay, toplantıda yaptığı konuşmada İSOV’un sadece eğitim ve burs faaliyetleri değil öğrencilerin hayatlarına dokunmayı da amaçladığını söyledi. İSOV’un çalışmalarından gurur duyduğunu kaydeden Okyay, gençlere ve eğitime yapılan her yatırımın çarpan etkisiyle kat be kat ülkemize ve sanayicilere geri döneceğini kaydetti. Ekonominin küreselleştiğini ve dünyanın her köşesinden firmayla rekabet ettiklerini dile getiren Okyay, Endüstri 4.0 sürecinin gündemde olduğu böyle bir ortamda eğitim altyapısının daha da önemini artırdığını belirtti.

Önümüzdeki dönemde sanayinin kabuk değiştireceğini ve geleceğin ne getireceğini öngörmeleri gerektiğini vurgulayan Okyay, üretim ve hizmet sektöründeki pek çok mesleğin kaybolacağı bu süreçte iş yapış biçimlerini dönüştürmeleri gerektiğini ifade etti. Kendilerine düşen görevin yarının yaratıcı zihinlerini geliştirmek olduğuna dikkat çeken Okyay, üniversite eğitimini güçlendirmek için gençlere destek olmanın şart olduğunu söyledi. Geleceğin en önemli üç becerisini sorun çözmek, eleştirel düşünce ve yaratıcılık olarak sıralayan Okyay, erken davranırlarsa ve bu yönde kendilerini geliştirirlerse geleceğe umutla bakabileceklerini ifade etti. İSO’nun en hayırlı hizmetlerinden birisinin de İSO Vakfı olduğunu belirten Okyay, gençleri geleceğe hazırlamanın en önemli görevleri olduğunu sözlerine ekledi.

Geleneksel İSOV Kahvaltısında, Bursiyer Öğrenciler Sanayicilerle Bir Araya Geldi 02

Daha sonra konuşan aynı zamanda İSOV Yönetim Kurulu Başkanı olan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, pek çok etkinliklere katıldıklarını ancak kendilerini en çok heyecanlandıran ve duygulandıran etkinliklerden birinin İSOV’un geleneksel kahvaltı etkinliği olduğunu söyledi. Sanayicinin hayal kuran ve bu hayali yatırıma ve ürüne dönüştüren insan olduğunu kaydeden Bahçıvan, “Bir tohum olarak toprağa atılan sizin gibi gençlerin tomurcuk olarak açmasını ve yıllar içinde de hayatın birçok noktasında değer oluşturduğunu görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Sizi, ülkemizin ve milletimizin hizmetinde üretimin hizmetinde değer olarak görmek bize verilen en büyük hazdır” şeklinde konuştu.

Geleneksel İSOV Kahvaltısında, Bursiyer Öğrenciler Sanayicilerle Bir Araya Geldi 01

Bahçıvan şöyle devam etti:

“Toplumda yapılacak en değerli işlerin başında sanayicilik var. Sanayicilik kültürünün arkadan gelen devam nesil olacaksınız. Bu ekosistem bizden size ne kadar doğru yansırsa yarın da sanayiciliğin lobisinin ve tanıtımının desteklenmesinin önü açılacak. Sanayi kökenli bir kurumdan burs almaktan gurur duymalısınız. Hepiniz Türkiye’nin önemli üniversitelerinden gelerek ve filtrelerden geçerek bu noktaya geldiniz. Sorumluluğunuz artıyor. Yarın yükünüz daha da artacak. Bunun bilincinde olmanızı istiyorum. Herkes sizin kadar bu imkanlardan yararlanamıyor. Çok önemli bir kaynağın içinde bulunuyorsunuz. Hayatta en değerli iki şey var. Biri nefes almak diğeri nefes vermek. Yaşarken anlamıyoruz, nefesimiz tıkandığında nefesin en önemli hazine olduğunu anlıyoruz. Siz kıymetli nefes alabilecek noktadasınız. Yetmiyor, nefes de vermek lazım. Bundan sonraki dönemlerinde yarın hepiniz mesleklerinizde önemli noktalara geldiğinizde nefes vermeyi ihmal etmeyin. Mutlu olmayı becerebilmek böyle oluyor. İnsan verdikçe, paylaştıkça mutlu oluyor.”

İSO Vakfı Genel Sekreteri
Aynur Ayhan
İSO Vakfı Genel Sekreteri
Aynur Ayhan

İSO Vakfı Genel Sekreteri Aynur Ayhan da katılımcılara Vakfın çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve sanayicilerin Vakfa olan desteklerinin devamını diledi. Ardından hem mevcut bursiyerler hem de geçmişte İSOV’dan burs alan öğenciler kürsüye çıkarak duygularını dile getirdi ve İSOV’a destek olan sanayicilere teşekkür etti. Son olarak da davetliler işitme engelli bir İSOV bursiyeri olan Eda Tavacı’nın bale gösterisini izledi.