Hadımköy-Arnavutköy Sanayicisini Buluşturan HASİAD İftarına Erdal Bahçıvan da Katıldı

  • Etkinlikler
hasiad-iftar-02_erdal-hacivan

Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (HASİAD) her yıl düzenlediği iftar etkinliği, HASİAD Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ’ın ev sahipliğinde yapıldı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da katıldığı ve Hadımköy Bonfilet SteakHouse’da yapılan iftarda Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın yanı sıra İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ve Bekir Yelken de yer aldı. HASİAD Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ yaptığı konuşmada gerçekleştirdikleri iftarlarla rutin koşturmacada buluşamayan sanayicileri bir araya getirdiklerini söyledi.

Hadımköy-Arnavutköy Sanayicisini Buluşturan HASİAD İftarına Erdal Bahçıvan da Katıldı 01

Hadımköy-Arnavutköy Sanayicisini Buluşturan HASİAD İftarına Erdal Bahçıvan da Katıldı 02

İftar buluşmasında bir konuşma yapan konuşan İSO Başkanı Bahçıvan, HASİAD iftarlarında buluşmanın kendisi için artık güzel bir Ramazan etkinliğine dönüştüğünü söyledi. HASİAD’ın kendileri için özel bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, burada faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye ekonomisi için örnek birçok başarıya imza attığını dile getirdi. Hadımköy’ün İstanbul’un sanayisiz, sanayinin de İstanbul’suz olamayacağına dair en güzel örneği teşkil ettiğini belirten Bahçıvan, savunma sanayinden tekstile ve makineye kadar Türkiye’nin yüz akı olan pek çok sektöre ait firmanın burada faaliyet gösterdiğini hatırlattı. Buradaki sanayicilere her türlü desteği vermenin boyunlarının borcu olduğunu kaydeden Bahçıvan, böyle bir vizyonla İSO olarak buraya bir Hizmet Birimi açtıklarını ifade etti ve “Dün İSO 500’ü açıkladık. Uzun yıllardan sonra sanayicimiz güçlü bir performans sergiledi. Hadımköy de bu tablonun içinde olmanın gururunu yaşadı” dedi.

Arnavutköy Belediye Başkanı
Ahmet Haşim Baltacı
Arnavutköy Belediye Başkanı
Ahmet Haşim Baltacı

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ise bu tip toplantıların yöneticiler için birçok kesimle bir araya gelinmesine vesile olduğunu söyledi. Arnavutköy’ün gelişen bir ilçe olduğunu aktaran Baltacı, yeni yatırımlarla güçlerini artıracağını ifade etti. İSO 500 içerisinde 20 firma ile yer almalarının gurur verici olduğunu kaydeden Baltacı, havalimanı ve altyapı yatırımlarının bölgeyi daha güçlü bir geleceğe taşıyacağını anlattı.

HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ
HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ

HASİAD Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ da konuşmasında yaptıkları çalışmalardan bahsederek bu yıl üyelerini Bulgaristan, Katar ve Suudi Arabistan’a götürerek bu ülkelerdeki iş fırsatlarını inceledikleri bilgisini verdi. İSO’nun bölgede bir Hizmet Birimi açmasını çok önemli bulduklarını vurgulayan Bozdağ, İSO Yönetimi’ne teşekkürlerini iletti. Dernek merkezinde eğitim ile ilgili çok önemli çalışmalar imza attıklarını dile getiren Bozdağ, Hadımköy sanayicisinin sadece sanayicilik yapmadığını aynı zamanda sosyal sorumluluk ve eğitim konularında önemli adımlar attığını anlattı. Bozdağ, Hadımköylü sanayicilerin İSO 500’deki ağırlıklarını artırarak Türk sanayisine yaptığı katkıyı sürdüreceğini ifade etti.