HASİAD İftarında Konuşan Erdal Bahçıvan: “Mega projeler, Hadımköy ve Arnavutköy'de büyük sinerji yaratıyor”

  • Etkinlikler
hasiad-iftari-02

Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (HASİAD) geleneksel iftar yemeğinde, bölgenin sanayici ve iş insanları buluştu. Dernek Başkanı Hüseyin Bozdağ ev sahipliğinde gerçekleşen iftara İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katılarak bir konuşma yaptı. İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ve Bekir Yelken’in de katıldığı gecede birçok İSO Meclis üyesi de bulundu.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Gecede konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, HASİAD etkinliklerine vakit buldukça katıldığını ve her katılımdan heyecanla ayrıldığını söyledi. Buradaki resmin bütünsel kalkınmaya çok ciddi bir örnek teşkil ettiğini belirten Bahçıvan, ilçenin hemen hemen tüm kanaat önderlerinin burada bulunmasının bunun bir kanıtı olduğunu aktardı. Anadolu’daki başarının en büyük örneğinin millet-devlet beraberliği olduğunu ifade eden Bahçıvan, HASİAD öncülüğünde Hadımköy ve Arnavutköy’de bu birlikteliğin yakalandığına işaret etti.

Bölgenin Türkiye’nin cazibe bölgesi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Bahçıvan, 3. Havalimanı, 3. Köprünün yan yolları ve Kanalistanbul gibi projelerin bölgede çok büyük bir sinerji yaratığını ve bu sinerjinin bölgeye çok önemli katkıları olacağını söyledi. Bahçıvan “Tabii ki inşaat bizim için önemli. Bazen inşaat ile sanayi düşman kardeşlermiş gibi karşılaştırılıyor. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Sanayiciler olarak kendi çizdiğimiz yolda başarıyla gidelim. Kendi çakıl taşlarımızı örelim, inşaat sektörü de inşaatlarını yapsın. Bütünsel kalkınma bu şekilde gerçekleşecek. Bütünsel kalkınmadan söz ederken bunun tek bir sektör için gerçekleşmesi mümkün değil. Her sektör kendi üzerine düşeni yapacak. Ve Türkiye’nin ilk 10 ekonomi arasına girme hedefine ulaştıracak” şeklinde konuştu.

HASİAD İftarında Konuşan Erdal Bahçıvan: “Mega projeler, Hadımköy ve Arnavutköy'de büyük sinerji yaratıyor” 01

Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için eğitim ile insan kalitesini artırması gerektiğinin altını çizen Bahçıvan, dün açıklanan ve geceyi taçlandırdığını söylediği HASİAD Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projesinin ve eğitime katkı sunacak her projenin değerli olduğunu belirtti. Bahçıvan, İSO olarak bu konuyu çok ciddi ele aldıklarını ve bazı projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi. HASİAD’ın projesinin örnek olacağını ifade eden Bahçıvan, 3. Havalimanı ve okulun açılışının 2018 yılında, aynı zamana denk gelmesinin de anlamlı olacağını sözlerine ekledi.

HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ
HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ

HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ da yaptığı konuşmada Türkiye deyince akla üretim, sanayi ve istihdamın geldiğini söyledi. İstanbul’un Hadımköy, Hadımköy’ün de İstanbul olduğunu kaydeden Bozdağ, bölgenin 60 bin çalışan ve 10 milyar dolarlık ihracatla ekonomide önemli bir yeri olduğuna değindi. 3. Havalimanı, Kanalistanbul gibi mega projelerin kendi bölgelerinde olduğunu hatırlatan Bozdağ, Hadımköylü sanayiciler olarak bunun hakkını vermeleri gerektiğini ifade etti.

HASİAD İftarında Konuşan Erdal Bahçıvan: “Mega projeler, Hadımköy ve Arnavutköy'de büyük sinerji yaratıyor” 02

Hadımköy ve Arnavutköy bölgesi olarak çılgın bir projeyi hayata geçirmek niyetinde olduklarını dile getiren Bozdağ, Türkiye’nin en büyük meslek lisesini 42 dönümlük bir arazi üzerinde yapacaklarını açıkladı. Bozdağ, HASİAD Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 32 derslikli bir eğitim kurumu olacağı ve 2018-19 eğitim yılında eğitime başlamasının planlandığı bilgisini verdi. Bu eğitim kurumun bölgedeki teknik ve hizmet ihtiyacını karşılayacağını belirten Bozdağ, bu iş için sadece HASİAD olarak değil büyük sanayicilerle istişare ederek yola çıktıklarını kaydetti. 3. Havalimanı yapımında da yerli ve Hadımköylü sanayicilerin katkısını artırmak istediklerini vurgulayan Bozdağ, “Gelecek Hadımköy’indür” dedi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı
Arnavutköy Belediye Başkanı
Ahmet Haşim Baltacı

Sonrasında konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ise bölgenin Türk ekonomisine ciddi katkı yaptığını ve gelecek vadettiğini söyledi. Böyle bir bölgede bir teknik lisenin bulunmayışının başlı başına bir sorun olduğuna dikkat çeken Baltacı, sanayicilerden gelen talep üzerine tüm kurumlar olarak seferber olduklarını ve bu adımı atacaklarını dile getirdi. Sanayicilerin insan çalıştırdığını ve eğitimin önemini bildiğini kaydeden Baltacı, atılan adımın kendilerini heyecanlandırdığını anlayabileceklerini belirterek destek istedi. HASİAD’ın hayırlı adımlarını daha da taçlandırarak bu eğitim kurumunu hayata geçireceğini dile getiren Baltacı, “Darısı yüksekokul ve üniversiteye” şeklinde konuştu.

HASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Yıldız
HASİAD Yönetim Kurulu Üyesi
Cemil Yıldız

Ardından HASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Yıldız, okula en büyük desteği veren bölge sanayicisi olarak eğitimin önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu da bölgenin insan kaynağına yaptığı katkı nedeniyle tüm sanayicilere ve HASİAD yönetimine teşekkür etti.

HASİAD İftarında Konuşan Erdal Bahçıvan: “Mega projeler, Hadımköy ve Arnavutköy'de büyük sinerji yaratıyor” 03