İktisadi Kalkınma Vakfı’nın Yeni Yönetiminden İstanbul Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti

  • Etkinlikler
ikv-toplanti-02

İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) yeni yönetimi, Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu başkanlığında İSO’yu ziyaret etti. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlanan heyette aynı zamanda İSO Meclis Başkanı da olan İKV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Bodur Okyay da bulundu. AB ile ilişkilerin geleceğinin konuşulduğu toplantıda İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Ulvi Orhan (Sayman), Sultan Tepe ve M. Ata Ceylan da yer aldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan İKV’nin özellikle AB fonlarından yararlanmak adına Odalar ve üyelerine destek olmasının faydalı olacağını söyledi. Avrupa Birliği’nin sağladığı fonlardan azami ölçüde fayda sağlanabilmesi için İSO’nun İKV’nin tecrübelerinden ve bilgi birikiminden faydalanmak istediğini belirten Bahçıvan, bu alanda geçmiştekinden daha fazla işbirliği yapmak istediklerini ve bunun için İKV’nin Brüksel’deki iyi ilişkilerinin de yol gösterici olmasını beklediklerini aktardı.

İktisadi Kalkınma Vakfı’nın Yeni Yönetiminden İstanbul Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti 01

Erdal Bahçıvan’ın İSO-İKV işbirliği için önerdiği ikinci alan tüm dünyada etkisi giderek artan serbest ticaret anlaşmaları ve özellikle Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) ve Transpasifik Ortaklığı Anlaşması (TPP) oldu. Bahçıvan, Türkiye’nin TTIP müzakereleri esnasında dışarıda kalmaması ve AB ile Gümrük Birliği anlaşmasının olumsuz etkilenmemesi için İKV ile ortak lobi faaliyetleri yürütülmesini önerdi.

İKV’nin özellikle Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konusunda etki analizleri yapmak istediğini ve iş dünyasının müzakere masasındaki temsilciliğini, üstlenmek istediğini ifade eden Ayhan Zeytinoğlu da etki analizi hazırlamak için mutlaka Odalarla işbirliği yapmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını vurguladı. İktisadi Kalkınma Vakfı’nın sahip olduğu 50 yıllık geçmişle Türkiye’deki nadir sivil toplum kuruluşlarına örnek olduğunu ifade eden İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu vizyoner bir kuruluş olan İSO’nun AB ile ilişkilerin tekrar hareketlendiği bugünlerde mutlaka desteğini devam ettirmesi gerektiğinin altını çizdi.

İktisadi Kalkınma Vakfı’nın Yeni Yönetiminden İstanbul Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti 02

Üyelere dokunan faaliyetler için ve onlardan geri bildirim alarak yapılacak etki analizi için İKV’nin teknik kadrosunun büyük bir değer olduğunu belirten Zeynep Bodur Okyay ise İSO’nun firmalarla yakın ilişkisini kullanarak bu değerin iki kurum için de kazanca çevrilebileceğini ifade etti.

Aralık veya ocak aylarında İKV yeni yönetim kurulunun yapacağı strateji belirleme toplantısına İSO ile ortak gerçekleştirilebilecek projeler konusunda hazırlık yapılması ve bu toplantı sonrası İSO YK üyeleri ile İKV YK üyelerinin yeniden bir araya gelmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

İSO’ya gelen İKV heyetinde Başkan Zeytinoğlu ve Başkan Yardımcısı Okyay dışında şu isimler yer aldı: İKV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Halûk Kabaalioğlu, İKV Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Atila Menevşe, İKV Yürütme Kurulu Üyeleri Dr. Zeynel Abidin Erdem, Ali Sami Aydın, İlhan Koyunseven, Ahmet Sayar, Sedat Zincirkıran, İKV Denetçileri Hasan Hüseyin Coşkun, Mustafa İçöz, İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, İKV Genel Sekreter Yardımcısı ve Araştırma Müdürü Melih Özsöz.