İSO, 13. Sanayi Kongresi’ne Anadolu’daki Odalarla Birlikte Hazırlanıyor

  • Etkinlikler
anadoludaki-odalar-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu yıl 8 Ekim 2015’te gerçekleştireceği 13. Sanayi Kongresi’nde ezber bozarak Türkiye’de bir ilki hayata geçiriyor. 13. Sanayi Kongresi Anadolu’dan çok sayıda sanayi ve ticaret odalarının iş birliğiyle interaktif ve kapsamlı bir platforma dönüşüyor. Kongre’de “Serbest Kürsü Çalıştayları: Şimdi Sıra Sende” bölümünde yapılacak eş zamanlı oturumlar için İSO ve Anadolu’daki 13 oda, Kongre öncesinde, her odanın bulunduğu kentte ön hazırlık toplantıları yapıyor.

Bu kapsamda, ilk etapta Ankara Sanayi Odası (ASO), Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Denizli Sanayi Odası (DSO) ile bilgilendirme ve karşılıklı bilgi alışverişi toplantıları yapıldı.

İSO, 13. Sanayi Kongresi’ne Anadolu’daki Odalarla Birlikte Hazırlanıyor 01
Ankara Sanayi Odası ile “Nasıl Sürdürülebilirlik?”
başlığı tartışıldı (21 Ağustos 2015)

İSO Genel Sekreteri Melek Us, İSO Danışmanı ve Kongre Program Komitesi Üyesi Zülfü Dicleli ve İSO Endüstriyel Strateji Şubesi Müdür Yardımcısı Hakan Çoban’ın yer aldığı İSO heyeti ilk olarak 21 Ağustos’ta ASO ile toplantı gerçekleştirdi. ASO Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahibi olduğu buluşmada Kongre’deki çalıştay başlığı olan “Nasıl Sürdürülebilirlik?” konusu ele alındı.

Ardından aynı gün ESO ile Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir ev sahipliğinde İSO heyetinin katıldığı toplantıda, ASO’da olduğu gibi “Nasıl Sürdürülebilirlik?” başlığı ile ilgili karşılıklı görüşler paylaşıldı.

İSO, 13. Sanayi Kongresi’ne Anadolu’daki Odalarla Birlikte Hazırlanıyor 02
Eskişehir Sanayi Odası ile yapılan toplantıda
“Nasıl Sürdürülebilirlik?” konusu ele alındı
(21 Ağustos 2015)

İSO Genel Sekreteri Melek Us, İSO Danışmanı ve Kongre Program Komitesi Üyesi Zülfü Dicleli ve İSO Endüstriyel Strateji Şube Müdürü Burçin Değirmencioğlu’dan oluşan İSO heyeti 24 Ağustos tarihinde ise DSO yetkilileri ile bir araya geldi. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ev sahipliğindeki buluşmada “Nasıl İnsan?” başlığı konusunda fikir alışverişi yapıldı. Aynı gün Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ev sahipliğinde AYSO ile bir toplantı gerçekleştiren İSO heyeti, katılımcılarla “Nasıl Üretim?” başlıklı çalıştayda öne çıkacak konuları tartıştı.

İSO, 13. Sanayi Kongresi’ne Anadolu’daki Odalarla Birlikte Hazırlanıyor 03
Denizli Sanayi Odası ile “Nasıl İnsan?” konusunda
fikir alışverişi yapıldı (24 Ağustos 2015)

Oldukça yoğun ilgi gören ve odaların yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra genç yatırımcılar, kadın girişimciler, akademisyenler ve medya mensuplarının da iştirak ettiği toplantılarda temsilcilerden gelen kritik görüş ve öneriler de dikkate alınıyor. Kongre öncesinde Anadolu’daki odalarla toplantılar önümüzdeki günlerde de sürecek.