İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Pakistan Ulusal Günü Resepsiyonuna Katıldı

  • Etkinlikler
pakistan-gunu-resepsiyon-02

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından 28 Mart 2017 tarihinde Pakistan Ulusal Günü onuruna bir resepsiyon düzenlendi. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de katıldığı resepsiyonda İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da yer aldı. Diplomasi ve iş dünyasından yoğun katılımın olduğu resepsiyonda İSO Başkanı Bahçıvan’ın da aralarında bulunduğu bazı iş insanlarına, Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik ilişkilere sundukları katkılardan dolayı buket verilerek teşekkür edildi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan geçen yıl Pakistan Başkonsolosu Dr. Yousaf Junaid ile yakın bir diyalog içinde olmuş ve sonrasında da iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi noktasında yapılabilecek girişimler üzerinde durulmuştu. Bunun sonucunda da İSO, 15 Aralık 2016 tarihinde sanayicilerin çok yoğun ilgi gösterdiği bir Pakistan Ülke Günü düzenlemişti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın ev sahipliğinde İstanbul InterContinental Otel’de düzenlenen etkinlikte son dönemde istikrar kazanan ve gelişen ekonomisi ile dikkat çeken Pakistan’da Türk sanayici ve iş insanlarına yönelik fırsatlar ele alınmıştı.

Pakistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Yousaf Junaid
Pakistan İstanbul Başkonsolosu
Dr. Yousaf Junaid

Pakistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Yousaf Junaid, Pakistan’ın 70. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yapılan Pakistan Ulusal Günü Resepsiyonu’nda yaptığı konuşmada, ülkesinin son dönemde pek çok zorlukla karşılaşmasına rağmen Nawaz Şerif liderliğinde yeniden gelişim yoluna girdiğini söyledi. Junaid “Çin-Pakistan ekonomik koridoru çerçevesinde faaliyetlerimiz sürüyor. Son birkaç yıldır Türkiye ve Pakistan arasında ekonomik aktivitelerde artış var. Son yıllarda Pakistan’a gelerek çok büyük yatırımlar yapan Türk şirketleri var. Onlara teşekkür ediyoruz. iki ülke arasındaki ilişkiyi anlatacak kelime kardeşliktir. İki ülke dosttan da öte kardeştir. Liderlerden sokaktaki halklarımıza kadar herkes bu kardeşliğe sahiptir. Ne zaman Pakistan için dua etsem Türkiye için de ediyorum. Biliyorum ki Türk kardeşlerim de aynısını yapıyor” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin
İstanbul Valisi Vasip Şahin

İstanbul Valisi Vasip Şahin de “İki ülkenin kalbi aynı duygularla çarpıyor. Pakistan, Kurtuluş Savaşımızda hemen yanı başımızda omuz omuza her şeyiyle imkansızlıklarına rağmen yanımızda oldu. Biz de Pakistan’ın mutlu ve acı günlerinde yanında olmayı milli görev bildik. Pakistan’a kardeşlik duygusuyla yaklaştık. Sadece zor günlerde değil, ekonomik kalkınmalarında da yanlarında olmayı bir görev biliyoruz. Türk firmaların Pakistan’daki yatırımları bizim ülkemizde yapılan yatırımlardır. Pakistan’ın bizim nezdimizde vatandan farkı yoktur. Pakistan geleceğe çok daha hızlı ve emin adımlarla yürüyecek” dedi.

İstanbul Milletvekili Hasan Turan
İstanbul Milletvekili Hasan Turan

Toplantıda İstanbul Milletvekili Hasan Turan da “İlişkileri ileriye taşımanın mücadelesini veriyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda Pakistan halkının yardımlarını biz hala hatırlarız. Milletimizin hafızasında bulunmaktadır. Biz bu dostluğu unutmayız” dedi.