İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: "Sanayinin Büyümeye İstikrarlı Desteği Sürüyor"

  • Etkinlikler
1.ceyrek-buyume-02

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yılın ilk çeyreğindeki büyüme rakamını değerlendirdi. Sanayinin ve sanayicinin Türkiye'nin büyümesine olan istikrarlı desteğinin sürdüğünü söyleyen Bahçıvan şunları söyledi:

“Yılın ilk çeyreğinde dış finansal şoklar ve içerideki siyasi türbülansların baskısı altında olmasına rağmen, Türkiye ekonomisinin yüzde 4,3 büyümesi önemli bir başarıdır.

Bir önceki çeyrekte olduğu gibi sanayimiz, yine yüzde 4,9’luk oranla, ihracat ile birlikte bu büyümeye en güçlü ve istikrarlı desteği vermiştir.

Türkiye’nin son dört çeyreklik büyüme platosuna baktığımızda, büyüme rakamları ile sanayi büyümesinin aynı oranlarda seyrediyor olması, ekonomimizin sanayiden aldığı istikrarlı desteği göstermesi açısından çok önemlidir.

Bu yıl da sanayi üretimindeki artış ile büyüme rakamları hemen hemen paralel gidiyor. Sanayi üretiminin hala artıyor olması, önümüzdeki döneme ilişkin önemli bir veri. Büyümenin bu seviyesini koruyabilmesi için sanayimizin de büyümesini koruyor olması gerekiyor.

Bütün bu veriler, ihtiyaç duyduğu dönemlerde ülke istihdamına verdiği katkıyı göstermesi açısından, sanayinin ne kadar önemli bir noktada durduğunu göstermektedir.

Ancak bu noktada, henüz yatırımlardan gelen büyümenin etkisinin çok sınırlı olduğunu görmekteyiz. Bu da bize büyümenin sürdürülebilir olması açısından sanayi yatırımlarına verilmesi gereken desteğin ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından dikkat çekicidir.”