İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü Nanomik, Simularge ve Hagelson Paylaştı

  • Etkinlikler
itucekirdek-bigbang-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından İTÜ Çekirdek Big Bang 2017 girişimcilik yarışmasında verilen toplam 200 bin TL değerindeki “İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü”ne Nanomik, Simularge ve Hagelson girişimci projeleri layık görüldü. Girişimciler, ödüllerini İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’dan aldı. İSO, nakit ödüle ilave olarak, İSO Değerlendirme Komitesi tarafından belirlenen 13 projeye “İSO Koza” programı adı altında Sanayici Mentörlüğü, Müşteri Eşleşmeleri, Tedarikçi Eşleşmeleri, Eğitim, Danışmanlık, Paylaşımlı Ofis ve Yurtdışı Fuar Destekleri de sağlayacak ve üretime odaklanarak şirket kurulmasını sağlayacak.

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü Nanomik, Simularge ve Hagelson Paylaştı 01

Girişimcilikten sanayiciliğe vizyonu ile 350.000 TL değerindeki İSO Koza programında yer alacak girişim projeleri arasında; Nanomik, Simularge, Hagelson, Physhome, Porima-3D Filament, Stüdyo Referans Telegrapher Labs., Axolot Bio, Starter, Lumos, Gom, Macrostatic, Kompakt Mikro Kojenarasyon ve Mobilya Takip yer alıyor.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ve Aydın Aslandağ ile İSO Meclis Onur Üyesi Hüsamettin Kavi, İSO Meclis Üyeleri Kemal Karabel, Nurettin Çetinkaya, Gökhan Turhan, Meclis Üyesi, Ömer Karadeniz, Ender Yılmaz, İsmail Hakkı Kısacık’ın da katıldığı törene iş dünyası, akademi ve öğrenci kesiminden oldukça yoğun bir ilgi vardı.

Finale kalan 20 girişimin sahneye çıkarak yaptıkları sunumların ardından İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ve Aydın Aslandağ ile İSO Meclis Üyesi Kemal Karabel’den oluşan İSO Jürisi adaylarını belirmek için değerlendirme toplantısı yaptı. Jüri, değerlendirmenin ardından “İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü”nü bu yıl üç girişim arasında paylaştırma kararı aldı.

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü Nanomik, Simularge ve Hagelson Paylaştı 02

İSO tarafından 100 bin TL para ödülü almaya hak kazanan proje Nanomik, mikroorganizmalara karşı savunma ürünleri geliştiriyor. Nanomik, doğal gıda koruyucusuyla özellikle ihracat söz konusu olduğunda ortaya çıkan kayıpları önlemeyi amaçlıyor.

50 bin TL’lik ödülü alan Simularge, mühendislik programlarının bulut sistemi, web ve mobil uygulamalar yardımıyla servis edilmesini amaçlıyor, böylelikle her yerden erişim ve esnek kullanım hakları ile her seviye ve gelir düzeyine hitap edebilecek şekilde mühendislik yazılımlarının şirketlere servis edilmesini hedefliyor.

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü Nanomik, Simularge ve Hagelson Paylaştı03

Diğer 50 bin TL’lik ödüle hak kazanan Hagelson ise atık ve fire halıların geri dönüşümü üzerine çalışan bir polimer teknolojileri firmasıdır. Oteller, kurumsal binalar gibi yerlerden çıkan atık halıları veya fabrikalarda oluşan fire halıları toplayıp bunları çöp olmak ya da yalıtım malzemesi gibi tekrar geri dönüşemeyecek ürünler haline getirmek yerine, bu atıklardan yeniden kullanılabilir plastik ham madde üreterek güzel bir geri dönüşüm örneği gösteriyor.

Bu yıl “Etki” teması ile Uniq İstanbul’da düzenlenen ve girişimciler, paydaşlar, sanayiciler, akademisyenler ve öğrencilerden büyük ilgi gören Big Bang töreninde üç projeye ödüllerini İSO Başkanı Erdal Bahçıvan verdi.

İSO Başkanı Bahçıvan törende yaptığı konuşmasında bir Çin atasözünün “Bir sene sonrasını düşünüyorsan pirinç ek, 10 sene sonrasını düşünüyorsan fidan ek, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan eğit” dediğini hatırlatarak 2023 yılında Türkiye’nin 100’üncü, İTÜ’nün ise 250. yılını kutlayacağını söyledi. Bahçıvan, “250 yıl önce kurulan ve bugünlere taşınan ekosistemin oluşturduğu insanlar, bu tablodaki övünç ve başarıyı ortaya koyuyor. Biz sanayiciler olarak önce hayal ederiz, sonra hayalleri projelere dökeriz. Projelerden yatırımlar, yatırımlardan üretim, üretimden de ürün ortaya çıkar. Bu ürün bizim mutluluğumuzdur. Bu salondaki girişimcilerle birlikte hayallerin ürüne dönüşmesinde ve Türkiyemizin geleceğe yürümesinde uzun bir yolculuk yapacağız. Üç senedir İSO olarak bu yolculuğa katkı sağladık. Bundan sonraki süreçte de İSO Koza ile 13 girişimcimizi destekleyeceğiz” şeklinde konuştu. 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da “2012 yılında ilk başladığımızda 100-200 proje varken bu yıl 11 bin 100’e yakın girişimci başvuru yaptı. Üniversiteler 19. Yüzyılda eğitim, 20. Yüzyılda araştırma geliştirme, 21. Yüzyılda ise girişimciliği temel alıyor. Biz de Türkiye’de üçüncü nesil üniversite olmaya en yakın üniversiteyiz. Amacımız İstanbul’u girişimci şehirler sıralamasında ilk 20’ye sokmak” şeklinde konuştu.

İSO KOZA Programı Nedir?

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü Nanomik, Simularge ve Hagelson Paylaştı 04

İSO KOZA PROGRAMI kapsamında, İstanbul Sanayi Odası Değerlendirme Komitesi’nin yoğun çalışmaları ile belirlemiş olduğu, İTÜ Çekirdek’te yer alan 13 adet “sanayi odaklı” girişime yönelik olarak aşağıdaki destekler sağlanacaktır:

  • Girişimciler alanında başarılı ve deneyimli sanayiciler ve yatırımcılar ile buluşturulacaktır. Sanayiciler, bilgi-tecrübe paylaşımı ve üretim- teknoloji altyapısı konularında girişimcilere destek olacak ve mentorluk yapacaktır.
  • Girişimciler, potansiyel tedarikçiler ve müşteriler ile bir araya getirilerek, prototip aşamasındaki ürünlerinin seri üretime geçiş süreçleri kolaylaştırılacak, pazara girişleri hızlandırılacaktır.
  • Girişimcilere finans ve pazarlama konuları başta olmak üzere, önemli başlıklarda eğitim ve danışmanlık destekleri verilecektir.
  • Girişimcilerin yurt dışı fuarlara ve etkinliklere katılımı için 40 bin TL’lik destek sağlanacaktır.
  • Girişimcilere İstanbul Sanayi Odası bünyesinde paylaşımlı çalışma alanı tahsis edilecektir.

Böylelikle; bütüncül bir sistematik ile girişimcilerimizin temelleri sağlam bir şekilde iş modelleri oluşturmasına, projelerini geliştirmesine ve şirket kurmasına destek olunacaktır.

www.iso.org.tr/isokoza

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü alan Girişimler:

Nanomik

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü Nanomik, Simularge ve Hagelson Paylaştı 05

Mikotoksin oluşumunu engelleyen doğal koruyucu üreten Nanomik, mikroorganizmalara karşı savunma ürünleri geliştirmektedir. Nanomik, doğal gıda koruyucusuyla özellikle ihracat söz konusu olduğunda ortaya çıkan kayıpları önlemeyi hedeflemektedir.

Simularge

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü Nanomik, Simularge ve Hagelson Paylaştı 06

Mühendislik programlarının bulut sistemi, web ve mobil uygulamalar yardımıyla servis edilmesini amaçlamakta, böylelikle her yerden erişim ve esnek kullanım hakları ile her seviye ve gelir düzeyine hitap edebilecek şekilde mühendislik yazılımlarının şirketlere servis edilmesini hedeflemektedir.

Hagelson

İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü Nanomik, Simularge ve Hagelson Paylaştı 07

Atık ve fire halıların geri dönüşümü üzerine çalışan bir polimer teknolojileri firmasıdır. Oteller, kurumsal binalar gibi yerlerden çıkan atık halıları veya fabrikalarda oluşan fire halıları toplayıp bunları çöp olmak ya da yalıtım malzemesi gibi tekrar geri dönüşemeyecek ürünler haline getirmek yerine, bu atıklardan yeniden kullanılabilir plastik ham madde üreterek güzel bir geri dönüşüm örneği göstermektedir.