İSO Heyeti, İtalya’nın Lombardia Bölgesi’ne Çalışma Ziyareti Yaptı

  • Etkinlikler
lombardiya-gezisi-01_2

İstanbul Sanayi Odası (İSO) bünyesinde yürütülmekte olan Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) kapsamında İtalya Lombardia Bölgesi’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bekir Yelken Başkanlığında, İSO Meclis ve Meslek Komitesi temsilcilerinin katılımı ile 21-23 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşen ziyarette dijitalleşme, Sanayi-Üniversite İşbirliği ve Uluslararasılaşma Alanlarında Kapasite Gelişimi için Yapısal Diyalog Yoluyla En İyi Uygulamaların Transferi Projesi üzerine temaslar yapıldı.

Heyet ilk olarak 21 Ekim Pazartesi günü, Unioncamere Lombardia (Lombardia Odalar Birliği) Operasyon Direktörü Maurizio Colombo ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Yelken’in bulunduğu toplantıya katıldı. Açılış konuşmaları ve TEBD Projesi ile ilgili yapılan sunumların ardından heyet, ipek, tekstil ve kağıt ambalaj alanlarında çalışan Innovhub laboratuvarlarını ziyaret etti.

Ziyaretin ikinci gününde ise Lomazzo Bölgesi’nde ComoNext kuluçka merkezinde yer alan girişimci firmaların kuluçka deneyimleri hakkında bilgi alındı. 23 Ekim Çarşamba günü öğleden önce SMAU İnovasyon Fuarı ziyaret edildi. Ayrıca, iki kişilik bir heyetle Bergamo Bölgesi’nde yer alan CTP Team firmasına bir nezaket ziyareti gerçekleştirildi. Öğleden sonra ise SACMA Grup Firması ziyaret edilerek, firmanın dijitalleşme çalışmaları ile ilgili bilgi alınmış, fabrika ziyareti yapıldı.