İSO, Silivri SİAD'dan Gelen Eğitim Desteği Talebinin İlk Adımını Mesleki Eğitim İle Attı

  • Etkinlikler
silivri-falliyetleri-02

İstanbul Sanayi Odası’nın bölgesel etkinlikleri kapsamında Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (Silivri SİAD) ile başlatmış olduğu çalışmaların ilki 15 Eylül 2015 tarihinde SİAD’ın talebi doğrultusunda “Mesleki Eğitim ve Sanayinin Ara Eleman İhtiyacının Karşılanması” konusundaki eğitim etkinliği ile gerçekleştirildi.

Daha önce SİAD Yönetim Kurulu’nun 7 Eylül 2015 günü İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaretinde iş birliği alanları üzerinde durulmuş ve SİAD yönetimi tarafından bölgelerinde eğitim etkinlikleri düzenlenmesi ve bu kapsamda ilk olarak “Mesleki Eğitim ve Sanayinin Ara Eleman İhtiyacının Karşılanması” konulu bir toplantı organize edilmesi talep edilmişti. Söz konusu talep doğrultusunda İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun ve İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Baltacı’nın katılımı ile bölge sanayicilerine yönelik bir toplantı düzenlendi. Etkinliğe ayrıca Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi olan Ülkü Büyükgönenç’in de bulunduğu bölge sanayicileri katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Muammer Çoşkun, İŞKUR’un mevcut ve yeni desteklerini Silivri bölgesine özgü bir şekilde ele alarak anlattı. Muammer Çoşkun konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak görüş ve önerilerini anlattı.

İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Baltacı
İSO Genel Sekreter Yardımcısı
Hikmet Baltacı

Toplantıda bir konuşma yapan İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Baltacı, İSO Yönetim Kurulu’nun başta bölgesel ve sektörel dernekler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile iş birliğine özel bir önem verdiğini, bu alandaki çalışmaların profesyonel bir anlayış ve yapı içerisinde yürütülmesi için de İSO organizasyon yapısı içerisinde özel bir birim kurulduğunu söyledi. Bu anlayışa yönelik olarak yapılan çalışmalar ve projelerden örnekler veren Baltacı, SİAD’la bu toplantıda başlattıkları etkinliğin devam edeceğini ve bu kapsamdaki ikinci etkinliklerinin 21 Ekim 2015 tarihinde “Ticari İstihbarat Kanalları” konulu eğitimle devam edeceğini açıkladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise konuşmasında, Silivri ile ilgili mevcut tespitleri ve gelecek projeksiyonları hakkında bilgiler verdikten sonra altyapı, tarım, sanayi ve altyapısı, hizmet sektörü, fırsatlar, lojistik merkezleri, büyük viyadük projesi ve yeni otoyollar gibi başlıkları kapsayan ayrıntılı bir bilgilendirme yaptı. Özcan, bölgelerinde düzenlenen bu etkinliğe verdikleri destekten dolayı İSO ve İŞKUR’a teşekkür etti.

Son olarak söz alan SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, başta Silivri Belediyesi, İSO ve İŞKUR olmak üzere misafirlere katılımlarından ötürü teşekkür etti ve Silivri’deki potansiyelin akılcı şekilde değerlendirilmesi gerektiği konusuna tekrar dikkat çekti.