İSO, Tuzlalı Sanayiciler ile İŞKUR Yetkililerini Buluşturdu

  • Etkinlikler
iayosb-heyeti-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) başlamış olduğu bölgesel etkinlikler kapsamında, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda İŞKUR’un işveren odaklı olarak istihdama yönelik verdiği destek ve teşvikler ile mesleki eğitim imkanları ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve İSO 6. Grup Endüstriyel Yemek Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Murat Çökmez, Tuzla bölgesinin ülkemiz ekonomisi açısından taşıdığı öneme değinerek bölgede çok önemli sanayi işletmelerinin yer aldığını ifade etti. Çökmez, İSO koordinasyonunda, özellikle istihdam teşvikleri gibi önemli bir konuda bölge sanayicilerini ile İŞKUR İl Müdürlüğü temsilcilerini bir araya getirmekten ve toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çökmez, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi olarak İSO ile birlikte bu tip etkinliklerin devam etmesini talep etti.

İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Baltacı
İSO Genel Sekreter Yardımcısı
Hikmet Baltacı

Toplantıda bir konuşma yapan İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Baltacı da İSO Yönetim Kurulu’nun bir yandan bölgesel ve sektörel derneklerle ve OSB’lerle ilişkilere diğer yandan da tüm kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile yakın ilişki kurmaya özel bir önem verdiğini söyledi. Baltacı konuşmasında bölgesel ve sektörel derneklerden elde ettikleri verilerin, İSO üyelerinin sorunlarına yönelik çalışmalarındaki yol haritasını belirlemede çok önem arz ettiğini belirterek yine bu sorunların çözümünde ilgili STK’ların çözüm ortağı olarak görüldüğünü anlattı. Baltacı, sanayimizin en önemli sorunlarından birinin nitelikli işgücü temini ve işgücü maliyetleri hususu olduğunu ve bugünkü toplantı ile bu anlamda önemli destekleri bulunan İŞKUR uygulamaları hakkında bilgilendirme yapılacağını ifade etti.

İŞKUR’dan Şube Müdürü Vahap Fırat
İŞKUR’dan Şube Müdürü
Vahap Fırat

İŞKUR İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Vahap Fırat “Aktif İstihdam Politikaları” başlığı altında yaptığı sunumunda, mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim programları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Fırat, konuşmasında, tüm gayretlerine rağmen bazı sıkıntıların olduğunu kendilerinin de tespitleri arasında olduğunu ve kısa sürede çözüm oluşturma çabalarından bahsederek, herhangi bir aşamada yaşanacak tüm problemler için gerektiğinde sanayicilerimizin kendisine rahatlıkla danışabileceklerini söyledi.

İstanbul Sanayi Odası Sanayi Şubesi Müdürü Mehmet Çavdar
İstanbul Sanayi Odası
Sanayi Şubesi Müdürü
Mehmet Çavdar

Toplantı sonunda, katılım sağlayan çok sayıdaki sanayici bu programlar çerçevesinde yaşadıkları deneyimleri dile getirerek yaşadıkları problemlerden bahsetti ve çeşitli konulardaki taleplerini iletme fırsatı buldu.

İstanbul Sanayi Odası AB ve Uluslararası İlişkiler Şubesi’nden Uzman Osman Gör
İstanbul Sanayi Odası
AB ve Uluslararası İlişkiler
Şubesi’nden Uzman Osman Gör

Toplantıda ayrıca, İstanbul Sanayi Odası Sanayi Şubesi Müdürü Mehmet Çavdar tarafından, İSO’nun verdiği hizmetler (Üyelik işlemleri, kapasite raporu düzenlenmesi, muhtelif ekspertiz raporları ve belgeler, yatırım teşvik belgesi ve Teşvik Masası, ihracatta dolaşım belgeleri) hakkında, AB ve Uluslararası İlişkiler Şubesi’nden Uzman Osman Gör tarafından ise Avrupa İşletmeleri Ağı Projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.