İSO Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı Odakule’de Gerçekleşti

mutevelli-heyeti-01

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Mütevelli Heyet toplantısı, 27 Haziran 2018 tarihinde Odakule’de gerçekleşti. Toplantı aynı zamanda İSO Meclis Başkan Yardımcısı da olan İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Büyükdede’nin divan başkanlığında yapıldı.

İSOV Başkanı Erdal Bahçıvan

İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, toplantıda yaptığı konuşmada Vakfın kurulmasına emeği geçenlere teşekkür etti. Bu kararın ne kadar önemli olduğunu yıllar geçtikçe çok daha iyi gördüklerini belirten Bahçıvan, nesilden nesile sanayicilik düşüncesinin topluma yayılması konusunda Vakfın gösterdiği başarıları övdü. İSO’nun sanayi alanında Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşu olduğunu anlatan Bahçıvan, aldıkları kararla sadece İSO Meclis Üyelerini değil, MESKOM Üyelerini de Mütevelli Heyeti’ne kabul ettiklerini dile getirdi.

İSOV Yönetim Kurulu Üyesi
Hasan Büyükdede

İSOV Yönetim Kurulu’na yeni katılan ve taze kan katan üyelere başarı dileyen Bahçıvan, bu aileyi bursiyelerle birlikte genişletmek ve bu konudaki toplumsal bütünleşmeyi görev olarak sürdürmek konusunda kararlı olduklarını ifade etti. İSOV bursiyerlerini İSO Üyesi muhtelif firmalar ile buluşturma konusunda bir programa başlayacakları bilgisini veren Bahçıvan, bursiyerler ile sadece maddi yardım ilişkisinden öte bir ilişki kurmak istediklerini aktardı. İSOV bursiyeri olmanın CV’lerde bir marka olarak yer almasını istediklerini anlatan Bahçıvan, İSOV kaynakları ile Vakıf bütçesini karşıladıklarını ve mümkün olduğu kadar İSOV’u güçlü tutmaya çalıştıklarını söyledi.

İSOV Mütevelli Heyet Üyesi
Orhan Ramazanoğulları

İSOV Mütevelli Heyet Üyesi Orhan Ramazanoğulları ise yeni katılımcılara Türkiye’deki mesleki eğitimin sorunları hakkında bir konuşma yaptı. Mevcut meslek liselerinde eğitim için makine, tezgah ve teçhizatın yetersiz olduğunu belirten Ramazanoğulları, yeni okul açmak yerine mevcut okulların daha donanımla hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Ramazanoğulları, uygulama ağırlıklı çırak eğitim sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğini savundu.

İSOV Genel Sekreteri
Aynur Ayhan

Toplantıda İSOV Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Aynur Ayhan kürsüye gelerek 2017 yılı Faaliyet Raporu’nda yer alan Vakfın gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdi. İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yılmaz ise 2017 yılının gelir gider tablosu yanında 2018 yılı bütçesi hakkında Mütevelli Heyeti Üyeleri’ni bilgilendirdi. İSOV Denetim Kurulu Üyesi Eyüp Karadayı da kürsüye gelerek denetim kurulu raporları konusunda bilgiler verdi. Toplantıda ayrıca yeni Mütevelli Heyeti Üyeleri kabul edildi ve vefat etmiş Mütevelli Heyeti Üyelerinin varisleri üye olarak tanıtıldı.

İSOV Mütevelli Heyet Toplantısı’nda yeni yönetim seçimleri de yapıldı. Yapılan seçim sonrası Yeni Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Asil Üyeler:

• Erdal Bahçıvan (Başkan)
  • Halil Demirkaya
  • İrfan Özhamaratlı