İSO Vakfı Öğrencileri, Düzenlenen Törenle Mezuniyet Belgelerini Aldı

  • Etkinlikler
isov-mezuniyet-02

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı, gerçekleştirilen mezuniyet töreni ile son buldu. İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende 122 öğrenci mezuniyet belgesi aldı. Öğrencilerin ailelerinin de katıldığı törende konuşan aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkan Yardımcısı olan İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Büyükdede öğrencilerin mezun olduktan sonraki faaliyetlerini de takip ettiklerini belirterek gençlere sektörde kalma çağrısı yaptı.

İSO Meclis Başkan Yardımcısı ve İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Büyükdede
İSO Meclis Başkan
Yardımcısı ve İSOV
Yönetim Kurulu Üyesi
Hasan Büyükdede

İSO Eğitim İhtisas Komisyonu başkanlığı yürüttüğünü belirten Büyükdede, yapacakları çalışmalarla kaç öğrencinin buradan edindiği mesleki eğitimle hayatını devam ettirdiğini öğrenmek istediklerini zira yapacakları yatırımı buna göre şekillendireceklerini ifade etti.

İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya
İSOV Yönetim Kurulu
Başkan Yardımcısı
Cengiz Kaya

İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya da kürsüye gelerek öğrencilerin İSO birikimini taşıyan bir aileden mezun oldukları için çok şanslı olduklarını söyledi. İSOV Yönetim Kurulu üyesi Fikret Kaya ise öğrencilerden gerek İSO gerekse İSOV yoluyla sanayi kuruluşlarına iş konusunda başvurmalarını istedi. Verilen mesleki eğitimlerin boşa gitmemesi gerektiğini kaydeden Kaya, öğrencilere kariyerlerine sanayi sektöründe devam etmeleri yolunda çağrı yaptı.

İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Kaya
İSOV Yönetim Kurulu
Üyesi Fikret Kaya

Beşiktaş İlçe Eğitim Müdürü Önder Arpacı ise okuldan mezun olan gençlerin ileride Türkiye’yi iyi noktalarda temsil edeceklerine inandığını kaydetti. İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Barış Saygılı da 4 yıl önce okullarına gelen öğrencilere karşı verdikleri sözü tuttuklarını ve 4 yılın sonunda mesleki eğitimle donanmış ve hayata hazırlanmış şekilde buradan uğurladıklarını söyledi.

Beşiktaş İlçe Eğitim Müdürü Önder Arpacı
Beşiktaş İlçe Eğitim
Müdürü Önder Arpacı

Yapılan konuşmaların ardından okulu kendi alanlarını birincilikle bitiren öğrencilere Hasan Büyükdede, Cengiz Kaya, Fikret Kaya ve İSO Meclis Üyeleri Uran Tiryakioğlu ve Ömer Karadeniz tarafından işe kabul belgesi takdim edildi. Sonrasında okulu birincilikle bitiren Selman Göztürk okul kütüğüne ismini çaktı. 12. sınıf öğrencilerinin 11. sınıf öğrencilerine Türk bayrağı ve okul flamasını tesliminin ardından öğrencilerinden fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi izleyicilerin beğenisine sunuldu. İstanbul liselerarası dans yarışmasında ikinci olan öğrencilerin dans gösterisinin ardından öğrencilerin sergilediği halk oyunu da katılımcılardan büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından öğrenciler sahneye çıkarak mezuniyet belgelerini öğretmenlerinin elinden aldı.