İSO, Yeni AR-GE Yasası İle İlgili İSTOÇ’ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

  • Etkinlikler
arge-reform-paketi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ve İSTOÇ işbirliği ile 12 Nisan 2016 tarihinde AR-GE Reform Paketi Bilgilendirme Toplantısı etkinliği gerçekleştirildi.

İSTOÇ Yönetim Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İSTOÇ Başkanı Nahit Kemalbay’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında ülkemizde AR-GE için ayrılan fonların özellikle son dönemdeki artışından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kemalbay, AR-GE Reform Paketi’nin önemine vurgu yaparak tüm paydaşların bilgilendirilmesi amacıyla bu ve benzeri etkinliklere dikkat çekti.

İSO, Yeni AR-GE Yasası İle İlgili İSTOÇ’ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Açılış konuşmasını takiben Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Turgut Deveci; ülkemizin kalkınmasına daha fazla ivme kazandırmayı hedefleyen ve AR-GE’ye ilave olarak tasarımı da teşvik kapsamına alan “AR-GE Reform Paketi”nin firmalara sağladığı geniş çaplı desteklere ilişkin bilgilendirme yaptı.

Etkinlikte ayrıca, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Muhammet Beşli tarafından, İSTKA destekleri ile ilgili güncel bilgiler hakkında bilgilendirme sunumu da yapıldı.

Sanayici, akademisyen ve STK temsilcilerinin katıldığı etkinlik, soru – cevap bölümü ile sona erdi.