İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman Tarafından Kabul Edildi

  • Etkinlikler
tbmm-baskani-ziyaret-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya geldi. Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen buluşmada İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki İSO heyetinde İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Meclis Başkan Yardımcıları Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Ulvi Orhan (sayman), Sultan Tepe, M. Ata Ceylan, Nahit Kemalbay, Sadık Ayhan Saruhan ve Ali Eren yer aldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve mevcut anayasanın mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi. Anayasanın ne kalkınmaya ne de gelişmeye önem vermediğini dile getiren Kahraman, anayasa komisyonunun 25 ay çalıştığını ama netice çıkmadığını kaydetti. Kahraman, sivil toplum kuruluşlarının bu konuda ısrarcı ve takipçi olması gerektiğini ifade ederek mevcut sistemin işlemediğini ve Türkiye’nin yeni anayasasına herkesin sahip çıkıp desteklemesi gerektiğinden söz etti. Meclis Başkanı Kahraman İSO’yu “Türkiye’nin kalbi” olarak tanımladı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise Türkiye’nin büyümesini sürdürmesi ve milli güç olabilmek için her zaman sanayinin önemsenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin son dönemde üretimden ve sanayiden uzaklaştığına dikkat çeken Bahçıvan, en basit sanayi konularında bile bürokrasinin sanayinin enerjisini aldığını bu yüzden gençlerin sanayiden uzaklaşmasını haksız görmemek gerektiğini ifade etti. İstihdam noktasında da yeni neslin sanayiye uzak kaldığına değinen Bahçıvan, yeni neslin sanayi yerine hizmet sektöründe çalışmak istediğini ancak bunun önünün kesilmesi gerektiğini vurguladı. Bahçıvan şöyle devam etti:

“Meslek liselerine vurulmuş darbe Türkiye'ye vurulmuş en büyük darbedir. Bugün meslek liseleri adeta üçüncü sınıf eğitim kurumları olarak algılanıyor. Meslek liselerinin profili yeniden yükseltilmeli. Sanayi hamlesi bu çerçevede oluşturulmalı. Ekonomik olarak güçlü olamazsak hiçbir şey yapamayız. Üretimde kendi üretim teknolojisi ve sermayesi olmadan güçlü bir ülke olamayız. Müteşebbis bir ruh var Türkiye’de. Bu ruhu yeniden canlandırmalıyız. Bu ruh kucaklanmalı ve teşvik edilmeli.”

Bahçıvan bu dönemin siyasal istikrar açısından çok önemli olduğunu öte yandan emtia fiyatlarındaki düşüşün de Türkiye’nin şanslı bir dönemden geçmesini sağladığını söyledi. Bahçıvan, niteliksel ve katma değer yaratacak çalışmalara destek isteyerek İSO olarak kendilerine düşen görev olursa hazır olduklarını belirtti. Bahçıvan, TBMM Başkanı’nın uzlaşmacı yaklaşımı ve kişiliğiyle Türkiye’ye yakışan yeni bir anayasa kazandıracağına inandıklarını dile getirdi.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da İstanbul sanayisinin Türkiye için çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Okyay demokrasinin içselleştirilmesi gerektiğini belirterek güven ve adalet unsurlarının çok önemli olduğunu ifade etti. Arzularının bütün bunları realize edecek bir anayasanın ülkemize kazandırılması olduğunu dile getiren Okyay, sanayinin Türkiye’nin lokomotifi olması ve bu konuda önlemler alınması gerektiği şeklinde konuştu.