İSO Yönetimi, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u Ziyaret Etti

  • Etkinlikler
numan-kurtulmus-toplanti-02

Buluşmaya katılan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki heyette İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ulvi Orhan (sayman) yer aldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan önümüzdeki dört yılı yapısal reformlar için büyük bir şans olarak gördüklerini söyledi. Özellikle hükümet programında sanayinin yeniden önemsenmesini ve Türkiye’nin üretim kültürüne dönmesinin yer almasını desteklediklerini kaydeden Bahçıvan, Türkiye’nin son 10 yılda ciddi büyüme yaşadığını ancak sanayinin bu büyümede hak ettiği yeri alamadığını ifade etti. Türkiye’nin güçlü olması için üretim toplumu olması gerektiğine işaret eden Bahçıvan, genç girişimcilerin sanayi konusundaki hevessizliğinin üzücü olduğunu ve bunun aşılması gerektiğine dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da üretim ekonomisinin öneminden söz etti. Dünyada son yıllarda bol finansman olduğunu kaydeden Kurtulmuş, bu sıcak paranın üretim ve sanayiye yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, bir ülkenin gücünün hangi alanlarda rekabet edebildiği ile ölçülebildiğini ifade ederek sanayi kesiminin de bu anlamda öne çıkması gerektiğini dile getirdi, Türkiye'nin artık orta gelir tuzağını aşmak için seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş ile yapılan görüşmenin ardından, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a günün anısına bir plaket takdim edildi.