İSO Yönetimi, Dünya’nın En Büyük Sanayi Fuarı Hannover Messe’de

  • Etkinlikler
hannover-fuari-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), her yıl düzenlenen ve Dünya’nın en büyük sanayi fuarı olmasıyla bilinen “Hannover Messe” etkinliğinde, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile yer aldı. Almanya’nın Hannover şehrinde 24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe katılan heyette, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nahit Kemalbay, Ali Eren, Nurhan Kaya ve Serdar Urfalılar yer alıyor.

Hannover Messe 2017, geçen yıl olduğu gibi, ağırlıkla Endüstri 4.0’ın sanayiye katacağı değerlerin konuşulacağı oturumlara ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra, kendi kendine öğrenebilme kabiliyetine sahip akıllı robotlar ve sürdürülebilir enerjinin korunması adına üretilecek teknolojik çözümler de fuarın diğer gündem maddeleri olarak ön plana çıkıyor.

İSO Yönetimi, Dünya’nın En Büyük Sanayi Fuarı Hannover Messe’de 01

1947 yılından beri yapılan Fuara son yıllarda Türk firmaları da büyük bir ilgi gösteriyor. Bu yıl Yaklaşık 180 Türk firması etkinlikte hazır bulunurken, bunların büyük çoğunluğunu makine ve metal işleme firmaları oluşturuyor.

İstanbul Sanayi Odası bünyesinde 2008 yılında bu yana faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı, fuar kapsamında ticari ve teknolojik işbirliklerine odaklanan ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. B2Fair adıyla düzenlenen görüşmelere bu yıl İSO organizasyonunda 58 Türk firması katılırken, fuar, 70 ülkeden yaklaşık 6500 katılımcı firmaya ev sahipliği yapıyor.

İSO Heyeti, fuar kapsamında bir dizi inceleme ve ikili görüşme gerçekleştirirken, Türk sanayisinin büyümesi ve daha iyi yerlere gelebilmesi adına neler yapılabileceğiyle ilgili olarak uluslararası muhataplarıyla istişarelerde bulunuyor. İSO heyeti, Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında b2Fair organizasyonunu yapan Lüksemburg Ticaret Odası yetkilileriyle de bir araya gelecek.

İSO Yönetimi, Dünya’nın En Büyük Sanayi Fuarı Hannover Messe’de 02

Hannover Messe’nin bu yılki teması "Entegre Endüstri - Değer Yaratmak" olarak belirlendi. Hannover Fuar Merkezi'nde 7 ihtisas fuarına çatı teşkil edecek fuar, endüstriyel otomasyon, hidrolik-pnömatik ve akışkan gücü sistemleri, dijital fabrika, enerji, basınçlı hava ve vakum teknojileri (ComVac), endüstriyel yan sanayi, araştırma-teknoloji alanlarına odaklanacak ve bu alanlarda üretim yapan başta İSO üyeleri olmak üzere birçok Türk firmasına ev sahipliği yapacak.

Etkinlik boyunca 70 ülkeden 6 bin 500 şirket, 80 ülkeden 200 bin ziyaretçiye ürünlerini ve hizmetlerini sunacak. Hannover Messe, küçük ve orta ölçekli şirketlerin yöneticilerinin yanı sıra Apple, Foxconn, Microsoft ve Volkswagen gibi küresel işletmelerin üst yöneticilerini de (CEO) ağırlıyor. Hanover Messe'nin ziyaretçilerinin yüzde 95'ini iş dünyasından profesyoneller oluştururken, yüzde 68'ini kilit karar alıcılar ve yüzde 44'ünü de yöneticiler oluşturuyor. Ziyaretçilerin yüzde 52'si fuara yeni tedarikçi arayışı ile gelirken, yaklaşık üçte biri yurt dışından katılım gösteriyor.

İSO Yönetimi, Dünya’nın En Büyük Sanayi Fuarı Hannover Messe’de 03