İSO Yönetimi’nden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti

  • Etkinlikler
bolu-ziyareti-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, tarihinde ilk kez Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’na (TSO) nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret, Bolu'ya yakın dönemde bir yatırım yapan İSO Meclis Üyesi Nurettin Çetinkaya'nın girişimi ve daveti ile Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın başkanlığını yaptığı İSO heyetinin ziyaretinde Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin de yer aldı.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nahit Kemalbay, Bekir Yelken, Nurhan Kaya, Aydın Aslandağ, İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Akar ve İSO Meclis Üyelerinin de katıldığı ziyarette Bolu TSO Üyeleriyle ortak bir toplantı yapıldı.

İSO Yönetimi’nden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti 01
İSO Yönetimi Bolu OSB’de bulunan İSO Meclis Üyesi Nurettin Çetinkaya’nın serum fabrikasını ziyaret etti.

İSO Yönetimi’nden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti 02

Toplantıda konuşan ve İSO Yönetimini tarihinde ilk kez Odalarında misafir etmelerinin gururunu yaşadıklarını söyleyen Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Bolu ekonomisi ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaparak sanayicileri Bolu'ya yatırıma davet etti.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ziyarette yaptığı konuşmada doğuştan gelen imkan ve servete sahip bir kent olan Bolu’ya yatırım yapacak olan sanayiciler için fırsatlar noktasında gözlemler yapmaya geldiklerini söyledi. Bahçıvan, Türkiye ekonomisinin üretken ve verimli bir hale gelebilmesi için şehirler arasında işbirliği ve ekosistemler oluşturulması gerektiğini vurguladı.

İSO Yönetimi’nden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti 03

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise siyasi istikrar içinde özel sektörün ekonomiyi büyüttüğünü ve bundan sonra da bunun devam edeceğini söyledi. Metin, sanayicilerin cesaretine ihtiyaç duyduklarını ve hükümet ve Bakanlık olarak sanayicilerin hizmetinde olduklarını kaydederek bu süreci istişarelerle yürütmek istediklerini ifade etti. İSO’nun önemli işlere imza attığını vurgulayan Metin, İSO Başkanı Bahçıvan’a teşekkür ederek bu başarıları bugün de Bolu’ya taşıdıklarını işaret dile getirdi. Metin, “Bolu, Türkiye’nin incisi bir şehir. Turizm ve sanayisiyle çok önemli bir gelişme imkanı var. Sanayimize baktığımızda İstanbul’dan gelen yatırımcılarımız ağırlık teşkil ediyor. İnşallah bugünkü ziyaret bu eğilimi artırır. Umarım bugünkü görüşmelerden Bolulu sanayicilerimiz sizin vizyonunuzdan faydalanır” şeklinde konuştu.

İSO Yönetimi’nden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti 04

Bolu TSO’da yapılan ve Bolu’daki yatırım fırsatları ile ilgili ayrıntılı sunumun yapıldığı toplantının ardından İSO Yönetim Kurulu heyeti öğlen yemeğinde Bolu Valisi Aydın Baruş ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile bir araya geldi. Heyet daha sonra Bolu Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek kentteki yatırımları yerinde inceledi ve İSO Meclis Üyesi Nurettin Çetinkaya’nın serum üretim fabrikasını gezdi.

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş’in ev sahipliğindeki ziyarette Bolu TSO’dan Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Mustafa Özkoparan ve Lebibe Özçağlar, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Atila Çelikpençe, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Albayrak, Melih Yaman, İlkay Bayrak ve Hakkı Fidan yer aldı.

İSO Yönetimi’nden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti 05