İSO’nun Düzenlediği Toplantıda Ar-Ge Mevzuat ve Teşvikleri Konuşuldu

  • Etkinlikler
arge-mevzuat-toplanti-01_2

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü ile birlikte bir toplantı düzenledi. İSO Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen; birçok kurum ve kuruluşun uzmanları tarafından Ar-Ge ve Tasarım Merkezi başvuru, yürütme, raporlama süreçleri ile ilgili deneyimlerinin paylaşıldığı, Ar-Ge Merkezleri'ne verilen desteklerin ele alındığı toplantıya sanayi kuruluşlarından yoğun bir katılım oldu.

İSO Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan
İSO Başkan Yardımcısı
Sadık Ayhan Saruhan

Toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan kalkınmanın ve sürdürülebilir büyümenin yolunun Ar-Ge ve inovasyondan geçtiğini artık herkesin bildiğini söyleyerek “Küresel arenada rekabet gücümüzü arttırmak için yenilikçi ürünler geliştirmek zorundayız. Biraz önce de ifade ettiğim gibi burada Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerimizin başı çekmesi lazım” dedi.

“Ülkemizde Ar-Ge Merkezi sayısı 1200’ü, Tasarım Merkezi sayısı 350’yi aşmış durumda. Ar-Ge Merkezlerinden 413’ü İstanbul’dan. Bu Ar-Ge Merkezlerinin birçoğunun temsilcisi burada bugün, bu çerçevede bugünü hem farklı sektörlerin birbirleriyle, hem daha eski Ar-Ge Merkezlerinin yeni Ar-Ge Merkezi olmuş firmalarla tecrübe paylaşımı olarak verimli bir şekilde değerlendirelim. Sorunlarımızı tartışalım, Bakanlık yetkilileri de bizleri dinlemek için buradayken, çözümler geliştirmeye çalışalım” diyen Saruhan birçok Ar-Ge Merkezi Yöneticisi ve çalışanını bir araya getiren bu etkinliğin herkes için faydalı olmasını diledi.

AR-GE Çalışmalarının Önemi

Daha sonra İSO Meclis Üyesi, 52. Meslek Komitesi Başkanı Dr. Fatih Kemal Ebiçlioğlu kürsüye gelerek Ar-Ge’nin önem ve şirketlere kattığı değerden söz etti. Ekonomimizin bir üst lige çıkabilmesi için Ar-Ge çalışmalarının önemine değindi.

Açılış konuşmalarından sonra Fatih Özkadı (Arçelik Sürdürülebilirlik ve Resmi İlişkiler Direktörü) moderatörlüğünde; Cengiz Özdenoğlu, (Al-Kor Makine / Ar-Ge Müdürü), Fırat Parlak, (Akım Metal / Ar-Ge Yöneticisi), Nihat Bayız, (Arçelik / Ar-Ge Direktörü), Uğur Taşkıran, (Kaleseramik / Uzman Ar-Ge Mühendisi) Derya Eren Akgün (Saruhan Kimya / Ar-Ge Müdürü), Tüzin Akçınar Günsarı (TYH Uluslararası Tekstil / Ar-Ge Müdürü), Elif Belbez, (TAT Gıda / Ar-Ge Grup Yöneticisi), Coşkun Çekiciler, (T. C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Daire Başkanı), Ferhat Güner’den (TEYDEB Elektrik Elektronik (ELOTEG) Grup Koordinatörü,) oluşan panel katılımcıları, dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

AR-GE Mevzuat ve Teşvikleri Konuşuldu