İSOV Yönetimi ve İSO Üyeleri Bursiyer Öğrencilerle Buluştu

  • Etkinlikler
isov-bulusmasi-02

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Yönetim Kurulu ile İSO (İstanbul Sanayi Odası) Meclisi üyesi çok sayıda sanayici, İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda eski ve yeni bursiyerler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Sıcak bir ortamda geçen kahvaltıya, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, aynı zamanda İSOV Başkanı da olan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı da katıldı.

İSOV Yönetimi ve İSO Üyeleri Bursiyer Öğrencilerle Buluştu 01Toplantıda İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile İSOV Mütevelli Heyet Üyeleri, İSO Meclis Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olmak üzere İSOV’un bugüne kadar burs verdiği öğrenciler de bulundu.

İSOV Yönetimi ve İSO Üyeleri Bursiyer Öğrencilerle Buluştu 02Kahvaltının ardından İSOV Başkanı Erdal Bahçıvan’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda, İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Özkan Çelik, okulla ilgili bir detaylı bir sunum yaptı. İSOV’un eski ve yeni bursiyerleri de kısa birer konuşma ile dinleyicilere duygularını aktardılar.

Sermayenin sadece ‘para’ olmadığını, bilgi ve deneyimin çok daha önemli bir sermaye olduğunu, toplumun faydası için bu üçlünün bir araya getirilmesi gerektiğini vurgulayan İSO Yönetim Kurulu Başkanı, henüz üye olmamış İSO üyesi sanayicilerden bu ulvi görev için İSOV’a üye olmalarını ve destek-katkı sunmalarını beklediklerini ifade etti.

İSOV Yönetimi ve İSO Üyeleri Bursiyer Öğrencilerle Buluştu 03Erdal Bahçıvan, bu toplantının yapıldığı günün anlam ve önemine binaen de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

1994 yılında kurulan İstanbul Sanayi Odası Vakfı dar gelirli ailelere mensup, öğrenimlerinde başarılı olan; İlköğretim öğrencileri, Ortaöğretim öğrencileri, Üniversite öğrencileri (Teknik alanlar), Depremzede çocuklar, Şehit asker çocukları, Şehit polis çocukları ve Şehit öğretmen çocuklarına karşılıksız burs imkanı sağlıyor. Vakıf, halen 500’e yakın öğrenciye burs desteği veriyor.

İSOV Yönetimi ve İSO Üyeleri Bursiyer Öğrencilerle Buluştu 04Toplantıda eski ve yeni bursiyerler de kürsüye çıkarak duygu ve düşüncelerini dinleyicilerle paylaştı. İki eski ve iki aktif bursiyerin yaptığı konuşmalar, dinleyicileri duygulu anlar yaşattı, büyük alkış aldı.

İSO-İSOV DÜN BUGÜN YARIN SERGİSİ AÇILDI

Etkinliğin son bölümünde İSOV Mesleki Eğitim Kompleksi’nin içinde yer alan İSO-İSOV Dün Bugün Yarın Sergisi’nin açılışı yapıldı.

İSOV Yönetimi ve İSO Üyeleri Bursiyer Öğrencilerle Buluştu 05İstanbul Sanayi Odası’nın birikimlerini paylaşmak, Oda ve Vakfın yaptığı hizmetleri, gerçekleştirdiği çalışmaları anlatmak, gelecek nesillere örnek bir eser bırakmak amacıyla hazırlanan sergi, konuklar tarafından ilgi ve beğeni ile gezildi.

İSOV Yönetimi ve İSO Üyeleri Bursiyer Öğrencilerle Buluştu 06Yaklaşık 300 metre kare alan üzerine kurulu bulunan sergide 1950’lerden 2000’li yıllara kadar Türk sanayii ve İSO’nun geçirdiği önemli evrelerin kronolojik akışı, Türk sanayiinde yaşanan gelişim, Odanın Avrupa Birliği, çevre, teknoloji-inovasyon alanındaki çalışmaları ile İSOV’un projeleri ve etkinlikleri yer alıyor. Geçmişten günümüze çok değerli fotoğrafların ve İSO’ya hizmet vermiş sanayicilerin sözlerinin de bulunduğu zaman tüneli ile Odamızı ziyaret eden devlet erkanının fotoğrafları ziyaretçilerimizin ilgisine sunuluyor.

Dün Bugün Yarın Sergisi, sanayicilerimizin hibe ettiği, sektörlerini temsil eden ve tarihi değeri olan objeleri sergiliyor ve meraklıları ile buluşturuyor.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın konuşma metni Attach