İstihdam Bilgilendirme Toplantısına Tekstilin 16 Sektörel Derneğinden Yoğun İlgi

  • Etkinlikler
tekstil-hazirgiyim-istihdam-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), İstihdam Seferberliği kapsamında sürdürdüğü bilgilendirmelere tekstil ve hazır giyim sektörlerini kapsayan bir toplantı ile devam etti. Tekstil sektörünü oluşturan 16 sektörel dernek ile işbirliğiyle gerçekleşen toplantıya, sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Bu derneklerin çatısı altında üretim faaliyetlerini devam ettiren yaklaşık 200 yöneticinin ilgiyle dinlediği bilgilendirme sunumları İŞKUR Beyoğlu Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden Zeynep Kıratlı ve Şerafettin Ege ile SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısı Murat Özdamar tarafından yapıldı. 2 Mart’ta gerçekleşen ve Intercontinental Otel’de yapılan toplantıda, istihdamı artırmaya yönelik teşvik ve destekler ayrıntılı biçimde ele alındı.

İŞKUR Beyoğlu Hizmet Merkezi Müdürü Zeynep Kıratlı
İŞKUR Beyoğlu Hizmet Merkezi
Müdürü Zeynep Kıratlı

Toplantıda ilk konuşmayı İŞKUR Beyoğlu Hizmet Merkezi Müdürü Zeynep Kıratlı gerçekleştirdi. İstanbul Sanayi Odası’na böylesine önemli bir buluşma için teşekkür ederek sözlerine başlayan Kıratlı, İŞKUR’un kısa tarihini ve faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. İstihdam Seferberliği sürecinde, kardeş grupları olarak gördükleri SGK yetkilileri ile hareket ettiklerinin altını çizen Kıratlı, “Bugün özellikle İstihdam Seferberliği ve teşvikler ile ilgili olarak toplantıda bulunmaktayız. İŞKUR olarak bizler, 2012 sonrasında geçirdiğimiz kurumsal dönüşüm sonrasında, 4.000’e yakın iş ve meslek uzmanıyla iş ve işçi bulma sürecinde sizlerin hizmetindeyiz. İstihdam Bilgilendirme Toplantısına Tekstilin 16 Sektörel Derneğinden Yoğun İlgi 01Bu anlamda firmalar ve iş arayanlar, veri tabanımızdan yararlanarak istihdamı hızlandırabilirler” şeklinde konuştu. Firmaların mutlaka iş yeri ve iş danışmanlarının kim olduğunu öğrenmeleri gerektiğini söyleyen Kıratlı, gerek iş ve işçi bulma süreçlerinde gerekse de teşvik ve yararlanılabilecek kolaylıklar hakkında bilgi almak adına, uzmanlarının her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. Başarının ancak koordineli çalışarak elde edilebileceğini söyleyen Kıratlı, “Bu kurum hepimizin kurumu” diyerek sözlerini tamamladı.

SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısı Murat Özdamar
SGK İstanbul İl Müdür
Yardımcısı Murat Özdamar

Kıratlı’nın ardından toplantıda SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısı Murat Özdamar konuştu. İstihdam Seferberliği kapsamında sunulan teşvik çeşitlerini detaylı olarak anlatan bir sunum gerçekleştiren Özdamar, teşviklerin gereksinimleri ve firmalara sağlayacağı kolaylıklara değindi. Teşviklerin henüz işverenler tarafından tam olarak anlaşılamadığını düşündüğünü söyleyen Özdamar, “Meslek Komiteleri ile gerçekleştirdiğim toplantılardan ve firmalara yaptığım ziyaretlerden çıkarttığım sonuç bu. Ne yazık ki birçok firma, kimi teşviklerden yararlanma hakları olmalarına rağmen, bu teşviklerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıkları için düşük karlılık ile iş yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu. 2008 yılından bu yana, devletin prim ödemelerinde işverenlere doğrudan ve yoğun olarak katkı sağladığının altını çizen Özdamar, benzer bir prim ödeme sistemi uygulayan Almanya örneğini vererek, bunun istihdamı artırıcı bir faktör olduğundan bahsetti. Özdamar, “Bir vergi beyannamesi doldurmak, bir bilanço doldurmak bile bu teşviklere başvurmaktan daha zordur. Uzmanlarımızın rehberliğinde kolaylıkla teşviklerden yararlanabilirsiniz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

İŞKUR Beyoğlu Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden Şerafettin Ege ve Harun Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleşen soru-cevap bölümüyle toplantı tamamlandı.

İstihdam Bilgilendirme Toplantısına Tekstilin 16 Sektörel Derneğinden Yoğun İlgi 02