İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme Toplantılarının 4.’sü İAYOSB’da Yapıldı

  • Etkinlikler
tuzla-istihdam-toplantisi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstihdam Seferberliği çerçevesinde istihdam teşvikleri bilgilendirme toplantılarına İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi (İAYOSB) ile devam etti. 76 farklı firma temsilcisinin katıldığı toplantıya, İAYOSB’de bulunan firmaların temsilcileri tarafından yoğun ilgi gösterildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da desteklediği, “istihdam teşvikleri bilgilendirme toplantıları” serisinin dördüncüsü olarak gerçekleştirilen etkinlikte, istihdamı artırmaya yönelik teşvik ve destekler ayrıntılı bir biçimde ele alındı.

İAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez
İAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı
Murat Çökmez

Toplantının açılış konuşmasını aynı zamanda İSO 6. Grup Meslek Komitesi Başkanlığını da yürüten İAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez yaptı. Çökmez, “İki hafta kadar önce, Ankara’da Cumhurbaşkanımız ve Organize Sanayi Bölgeleri Başkanları ile bir araya geldik ve İstihdam Seferberliği’ne katkı sağlama noktasında neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Bu seferberliğe tam destek olabilmek adına, yakında OSB’miz içinde bir İŞKUR hizmet birimi de açılacağının müjdesini sizlere vermek istiyorum. Böylece İŞKUR yani istihdam ile sanayicinin daha yakın bir şekilde çalışmasının önünü açacağımızı düşünüyorum” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı
Tuzla Belediye Başkanı
Dr. Şadi Yazıcı

Çökmez’in ardından toplantıda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bu toplantıyı, ülkemiz ve milletimiz adına bir şeyler yapabilmek adına önemli bir kazanım olarak görüyorum. Milli seferberlik veya sosyal sorumluluk projeleri söz konusu olduğunda, sanayicilerimiz ve iş adamlarımız, her zaman milleti adına ellerinden geleni yapıyorlar, biz de Belediye olarak katma değer üretebilmek adına imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapıyoruz. Ülkelerin ve milletlerin kaderlerinde bazı süreçler vardır. Sıkışma veya gerginleşme dönemi diye adlandırılabilir. Bulunduğumuz coğrafyadan da ötürü yaşanan bazı sıkıntılar söz konusu. İşte böyle bir dönemde, İstihdam konusunu bizler çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme Toplantılarının 4.’sü İAYOSB’da Yapıldı

Sanayici ve iş adamlarına ellerinden gelen yardımı yapmak konusunda her zaman istekli olduklarını belirten Yazıcı, OSB’lerin artık 1.5 hatta 2 milyar dolar yıllık ciro yapabilecek kapasitede sanayi ve istihdam noktaları haline geldiklerinden bahsetti. İstihdam seferberliğinin, bizzat Cumhurbaşkanı tarafından, sosyolojik bir vakanın çözümü ve bilimsel temelli olarak ortaya konduğunun altını çizen Yazıcı, “Çalışanlarınızın iş yükünü hafifletmek adına olabilir, devletinize ve milletinize gereken katkıyı sağlamak için olabilir ancak ne olursa olsun sizin bu seferberliğe katkınızı bekliyor ve rica ediyorum. Firmalar şunu bilmelidir ki, şimdi bütçelerine ek bir yük olacak gibi gözükebilecek olan ek istihdam uygulaması, orta ve uzun vadede onları çok rahatlatacak güzel günler için bir katkıdır.”

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır

Toplantıda konuşan Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ise “Güzel bir günde güzel bir vesile ile sanayicilerimizle bir araya geldik. İstihdam seferberliğinin farklı bir boyutu olduğunu da düşünüyorum. Bizim milletimiz, paylaşmanın bereketini iyi bilen bir millet. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, sanayici öğretendir ve yine sanayici istihdam sağlayandır. Sanayici kafası çalışan insandır. İstihdam seferberliğine de, adım kadar eminim ve inanıyorum ki, bu milletin evlatları sahip çıkarak gerekli katkıyı sağlayacaklardır” şeklinde konuştu. İstihdam hareketine katkı sağlamak adına, tüm imkanların seferber edileceğinin altını çizen Çalışır, “Bu millet bizim milletimiz ve milletimizle iftihar ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

İŞKUR Tuzla Şube Müdürü Fahri Acar
İŞKUR Tuzla Şube Müdürü
Fahri Acar

Toplantıda ayrıca, İŞKUR Tuzla Şube Müdürü Fahri Acar, “Türkiye İş Kurumu İstihdam Politikaları” isimli bir sunum gerçekleştirirken, firma temsilcilerinin İstihdam Seferberliği ve teşviklerle ilgili sorularının yanıtlandığı soru cevap bölümü de yapıldı.