İTÜ Çekirdek Big Bang'de, İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü'nü Vivosens Aldı

  • Etkinlikler
itu-cekirdek-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İTÜ ARI Teknokent arasında teknoloji tabanlı ve inovasyon odaklı girişimcileri desteklemek üzere gerçekleştirilen stratejik ortaklık ilk meyvesini verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mehmet Karaca ev sahipliğinde gerçekleşen İTÜ Çekirdek Bing Bang ödül törenine çok sayıda girişimci ve öğrenci katıldı. Ödül töreni İTÜ Ayazağa kampüsünde yer alan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törenin sunuculuğunu yapan gazeteci Serdar Kuzuloğlu salonunu hınca hıç dolduran davetlilere keyifli anlar yaşattı. Big Bang Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Karaca, üç yıl önce küçük bir proje olarak başlayan bu sürecin artık bir şelale gibi akmaya başladığını kaydetti. 100'lerle başlayan katılımı bugün birkaç bini bulduğunu, törene olan ilginin de her yıl daha da arttığını ve bu gidişle töreni stadyumda yapmak zorunda kalacaklarını söyleyerek tüm katılımcılara sponsorlara ve girişimcilere teşekkür etti.

İTÜ Çekirdek Big Bang'de, İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü'nü Vivosens Aldı 01

İTÜ Arı Teknokent çatısı altında girişimcileri desteklemek üzere üç yıldır düzenlenen “Big Bang” yarışmasında 150 bin liralık “İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödül"ne Vivosens layık görüldü. İstanbul Sanayi Odası ayrıca 50 bin liralık ödülünü de TRD Biotek'e verdi. 20 girişimcinin yarıştığı Big Bang'de 11 kurum tarafından dağıtılan ödüllerin toplamında da en çok nakit para ödülünü kazanan Vivosens, 260 bin TL ile aynı zamanda İSO'nun da 150 bin liralık ödülünü de alarak birinci oldu. Big Bang'de en çok ödül kazanan proje de 130 bin TL ile TRD Biotek oldu.

Bu yılki teması “Geleceği Kaçırma” olan yarışmada, İSO Geleceğin Sanayicisi Ödülü alan Vivosens ve TRD Biotek üretime odaklanarak girişimcilik yolunda ilk adımlarını atmış oldular. İstanbul Sanayi Odası bu nakit ödüller dışında Big Bang finaline kalan tüm projelere "İSO Koza" adı altında 300 bin liralık destek de verecek.

İTÜ Çekirdek Big Bang'de, İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü'nü Vivosens Aldı 02

Töreninde İSO'nun ödüllerini vermek üzere sahneye çıkan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'ın G20 Zirvesi nedeniyle İTÜ Big Bang'e katılamadığını ifade etti. Dalgakıran törende şöyle konuştu:

"Bugün ülkemiz adına ümitlendiğimiz çok güzel bir gün. Vasatlık ve kültürün dönüşümü üzerine Türkiye'ye baktığımız zaman her alanda ortada yer alıyoruz. Bu vasatlığı aşmak içinde bulunduğumuz kültürü yenmekle olacaktır. Bunun işaretlerini bizi ümitlendirerek burada veriyorsunuz. Bu yolculuğumuzda İTÜ Çekirdek'in ana paydaşlarımızdan biri olarak görüyoruz. Artan etkiyle bu projenin bir parçası olacağız. Ben, TÜBİTAK bilim kurulundayım. Başarı son noktadır o yolda inanılmaz zorluklar vardır. Kararlılıkla yolculuğua devam edenler başarılı oluyor. Bu kararlılığı gösterirseniz mutlaka ve mutlaka başarı çizelgesinin en üstünde yer alacaksınız. Biz İSO olarak sadece nakdi ödül vermiyoruz aynı zamanda 20 projeye de bu girişim yolculuklarında hukuki, mentorluk, eğitim anlamında 300 bin liralık desteği veriyoruz."

İSO ve İTÜ, inovasyon odaklı girişimcileri destekliyor

İTÜ Çekirdek Big Bang'de, İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü'nü Vivosens Aldı 03

İSO ve İTÜ Arı Teknokent, gerçekleştirdiği stratejik ortaklık ile Türkiye’de üniversite-sanayi işbirliği açısından bir ilke öncülük ediyor. Türkiye’nin en çok başvuru alan öncü kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi çatısı altında hayata geçen işbirliği ile yolunu bulmaya çalışan genç girişimcilere sanayicilerden oluşan bir antrenörler takımı fener tutacak.

İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi’nde her yaştan ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan tüm girişimciler destekleniyor.

İTÜ Çekirdek Big Bang'de, İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü'nü Vivosens Aldı 04

İTÜ Çekirdek’te girişimciler, bir yıllığına “ön kuluçka” adı verilen sürece kabul ediliyor. Girişimciler, profesyonellerden ve akademisyenlerden iş planı hazırlama, pazarlama, sunum gibi toplamda 150 saat süren hızlandırma eğitimleri aldıktan sonra Big Bang yarışmasına katılmaya hak kazanıyor. İSO ile İTÜ Arı Teknokent arasındaki işbirliği kapsamında Big Bang girişimci başvurularının değerlendirilmesi sürecinde İSO üyesi sanayiciler jüri üyesi olarak yer aldı.

İSO KOZA’da yaratıcı fikirler üretime hazır hale gelecek

İTÜ Çekirdek Big Bang'de, İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü'nü Vivosens Aldı 05

İSO, Big Bang finalini takiben, yaratıcı fikirlere sahip olan genç girişimcilerle sanayiciler arasında adeta bir köprü vazifesi görecek. İTÜ Çekirdek Ekosistemi’nde bir yıl boyunca yer almaya hak kazanan diğer girişimciler, “İSO KOZA” adındaki hızlandırma programına tabi tutulacak. Böylelikle yaratıcı fikirler, üretim kültürü ve bilinci eşliğinde üretici sanayicilerle buluşacak. Girişimci - sanayici eşleşmeleri ile sanayiye yönelik olarak çalışan girişimciler üretim ve fabrika ortamını tecrübe edecek ve yaratıcı fikirlerin hayata geçmesine imkan sağlanacak.

İTÜ Çekirdek Big Bang'de, İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü'nü Vivosens Aldı 06

Törenin ardından İstanbul Sanayi Odası'nın "Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü"nü alan Vivosens projesi adına konuşan Miray Tayfun İstanbul Sanayi Odası'na teşekkür etti. Tayfun şöyle konuştu "Bu proje tanı işlemini tamamen değiştirecek ve kolaylaştıracak bir biyosensör platformu üzerindir. Projemiz taşınabilir bir ölçüm cihazı ve hastalıklar için kitlerden oluşmaktadır. Çalışmamız dünyanın neresinde olursanız olun tanı işlemii laboratuvardan bağımsız olarak gerçekleştirmemize olanak sağlayacak. Belki de Vivosens sayesinde 2020 yılında her sabah bir damla kanımızla kendi kendimize küçük bir chek-up yapabileceğiz."

İTÜ Çekirdek Big Bang'de, İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü'nü Vivosens Aldı 07

İstanbul Sanayi Odası'nın ödül verdiği bir diğer proje olan TRD Biotek adına Doç Dr. Özge Çelik, İSO tararından verilen ödül için çok teşekkür ettiğini kaydetti. Çelik proje hakkında şöyle konuştu: "Anadolu mutfağında sarımsağın özel bir yer vardır. Ancak tohumluk maliyeti ve potajenleri ile etkin mücadelede yaşanan sorunlardan dolayı üretimde zaman zaman önemli problemler ile karşılaşmaktayız. Bu iş fikrimde hedeflenen sentetik tahum üretimi ile sarımsak üreticisinin geçim kaynağının iyileştirilmesi, potajen yönünden problemsiz ve tohumluk ihtiyacını karşılayan boyutta klonal sarımsak üretimi gerçekleştirilecektir."

İTÜ Çekirdek Big Bang'de, İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü'nü Vivosens Aldı 08

Big Bang ödül törenine İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe, Bekir Yelken ve M. Ata Ceylan ile birlikte İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri İsmail Hakkı Kısacık, Rıdvan Mertöz, Kemal Karabel, Gizep Sayın, Fatma Tuba Yazıcı, Hakan Akkoyun, Ömer İltan Bilgin, Bilal Kütük, Ramazan Güven, Adil Pelister ve Muharrem Akın da katıldı.