Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği 20. Yılını Cemile Sultan Korusu’nda Kutladı

  • Etkinlikler
kon-yan-sanayi-02

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD), 20. yıl kuruluş yıl dönümünü, İstanbul’da Cemile Sultan Korusu’nda yapılan törenle kutladı. Dernek Başkanı Osman Ege ev sahipliğinde gerçekleşen geceye İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan da katılarak derneğin konfeksiyon ve tekstil sanayimiz açısından önemini kapsayan bir konuşma yaptı.

İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle, İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Meclis Üyeleri Fikret Tanrıverdi ve Osman Sait Günteki’nin de katıldığı gecede, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının ömrünün pek uzun olmadığını bu nedenle konfeksiyon yan sanayinin bu çatı derneğinin 20 yıldır sektöre hizmet ediyor olmasını çok anlamlı ve değerli bulduğunu söyleyen İSO Başkan Bahçıvan: “Bugüne kadar bu derneğe emeği geçenlere teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi. Bahçıvan konuşmasına şöyle devam etti:

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

“Tekstil ve konfeksiyon sanayi, Türkiye’nin gözbebeği sektörlerinden biri. İstanbul’da sanayinin ilk tohumlarının atılmasında, gelişmesinde çok büyük emeği olan, sanayiye önderlik eden sektörler. Gözbebeğimiz bu iki sektör, bugün dünya ile rekabet edebiliyorsa, dünya markası olma yolunda birçok markamız önemli hamleler yapabiliyorsa, bunda bugün burada bulunan konfeksiyon yan sanayicilerimizin çok büyük bir emeğinin olduğu asla unutulmamalı.”

Bu sektörlerin inovatif yaklaşımlarla ve daha katma değerli ürünler üreterek, ekonomimize çok daha büyük katkı sunacağından kuşku duymadığını söyleyen Bahçıvan, bu bayrağın yeni kuşaklar tarafından da çok daha ileriye taşınacağına inandığını dile getirdi.

KYSD Başkanı Osman Ege
KYSD Başkanı Osman Ege

Gecenin ev sahibi olarak üyelerine hitap eden KYSD Başkanı Osman Ege, 20 yıl önce bu derneğin sayıları 40’ı ancak bulan küçük çaplı şirketler tarafından kurulduğunu hatırlattı. Ege, bugün ise sektörün hem firma sayısının arttığını hem de firmaların dünya ölçeğine çıkan güçlere ulaştığını dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün 50 milyar dolara yaklaşan tekstil ve konfeksiyon ihracatının içinde 4-5 milyar dolarlık konfeksiyon yan sanayi katkısı bulunmaktadır. Biz dış ticaret fazlası veren bir sektörüz. Tekstil ve konfeksiyon açısından vazgeçilmez bir yere sahibiz ve onları desteklemek için elimizden gelen her türlü gayreti de gösterdik ve göstereceğiz. Kendi üyelerimize verdiğimiz eğitimler ve seminerlerle sektördeki eğitim eksikliğini gidermek için de büyük bir gayret ve emek sarf ediyoruz. Bunun da sektöre getirdiği katkıyı görüyoruz…”

İTHİB Başkanı ve İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle
İTHİB Başkanı ve
İSO Meclis Başkan Yardımcısı
İsmail Gülle

Konfeksiyon yan sanayicilerinin 20. yıl gecesinde aynı zamanda İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı da olan İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle de bir konuşma yaptı. Konuşmasında konfeksiyon yan sanayini, bu iş kolunun görünmeyen kahramanları olarak nitelendiren Gülle, konfeksiyon sektörünün bugüne kadarki başarılarında yan sanayinin çok büyük bir katkısı olduğunun altını çizdi.

Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk
Hazır Giyim Federasyonu Başkanı
Hüseyin Öztürk

Gecede konuşan bir diğer isim ise Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk’tü. Öztürk “Bu sektöre yan sanayi diyorlar. Bence yan sanayi değil, tam sanayidir ve hem tekstile hem de konfeksiyona verdiği katkılardan dolayı bunu gerçek anlamda hak etmektedir” dedi.

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği 20. Yılını Cemile Sultan Korusu’nda Kutladı

Geceye İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de bulunduğu ABD’den, telekonferans aracılığıyla katılarak, bir konuşma yaparken, İSO Meclis Üyesi Yahya Uğur da konfeksiyon yan sanayicilerine seslendi.

Gecenin sonunda KYSD yönetimi, bugüne kadar sektöre katkı ve destekte bulunmuş isimlere plaket takdim etti. İSO Başkanı Bahçıvan’a da bu kapsamda bir plaket sunuldu.