Sanayi Teknopark Ortak Çalışma Komisyonu, İkinci Toplantısını Yaptı

  • Etkinlikler
teknopark-toplanti2-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) iş birliği ile kurulan İSO Sanayi-Teknopark Ortak Çalışma Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi. İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Eren ve Mehmet Ata Ceylan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya İSO Meclis Üyeleri Mehmet Ağrikli ve Gizep Sayın, Teknoloji Bölgeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Erhan Akın ve Komisyon Üyeleri katıldı.

İlk toplantısı 8 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen ve Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin sorunları ile sanayicilerin beklentileri ana gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda sanayicilerin teknoparklarda yer almalarının sağlayacağı avantajlar ele alındı.

Toplantıda teknoparkların yalnızca firmalara sağladıkları vergi indirimi ile ön planda olmamaları gerektiği, üniversite ve akademi ile iç içe bir AR-GE ortamı sağlamasının öneminden bahsedildi. Ayrıca sanayi firmalarının teknopark firmalarını ziyaret ederek, teknoparklarda faaliyette bulunan yeni girişimcilerle tanışmaları ve yeni teknolojileri bünyelerine katmaları konusunda da fırsatlar sunduğu ifade edildi.

Sanayi firmalarının teknoparklarda istenilen düzeyde yer alamadığı, sanayi firmalarının teknoparklar içerisinde yürüttükleri AR-GE projelerini raporlama zorunluluğundan ötürü pek çok sanayi firmasının AR-GE faaliyetleri hakkında bilgi paylaşma noktasında çekimser davrandığı belirtildi. Teknoparklarda yer alma konusuna olumlu yaklaşan sanayicilerin ise özellikle İstanbul bölgesinde yer alan teknoparklarda yer bulma konusunda ciddi sorunlar yaşadığı dile getirildi. Bu çerçevede sanayicilerin yer alabileceği gelişkin altyapılara sahip, ihtisaslaşmış teknopark yapılarına gidilmesinin faydalı olacağı belirtildi.

Sanayi Teknopark Ortak Çalışma Komisyonu, İkinci Toplantısını Yaptı

Toplantıda ortaya atılan bir başka düşünce de teknoparklardaki faaliyetlerden paydaşların haberdar olabilmesi amacıyla bilgi ağlarının kurulması ve teknoparklardaki çalışmaların tanıtılabilmesi amacıyla portalların oluşturulması oldu.

Toplantıya Şişecam AR-GE Merkezi’nden Hakan Sesigür, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ’den Orçun Şentürk, İstanbul Start Up Angels’tan melek yatırımcı Emre Özbek, Keiretsu Forum Genel Müdürü Can Methson, Keiretsu Forum Yatırımcı Hizmetleri Müdürü Yusuf Ozan Üstebay, Aktek Bilgi İletişim’den Murat Tunçer, Elektronet AR-GE Teşvik Faaliyetleri Yöneticisi Bengü Türk, Elektronet Yönetici Ortağı Can Yanyalı, IDA Capital Genel Müdürü Anıl Gökçen Korpınar, Türktek Teknoloji Geliştirme ve Transferi Merkezi Genel Koordinatörü İbrahim Mumoğullarında, Borsa İstanbul Araştırma, İş ve Ürün Geliştirme Müdürü Murat Mazibas, TGBD Üyesi Demet Kartal, Teknopark İstanbul Bina, Park ve Arazi Yönetim Müdürü Münevver Gençgönül, İstanbul Üniversitesi Teknokent’ten Yrd. Doç. Dr. Gamze Sart, İTÜ Arı Teknokent CMO’su Deniz Tunçalp, Tübitak Marmara Teknokent’ten Ahmet Avşar ve TBAA Melek Yatırımcılar Derneği Genel Sekreteri Hulusi Berik katıldı.