Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın Katıldığı Toplantıda Sanayinin Güncel Konuları Ele Alındı

  • Etkinlikler
tobb-toplantisi-01_2

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın video konferans aracılığıyla katıldığı toplantıda Türk sanayisinin ve sanayicilerin sorunları ele alındı.​ Toplantıya aynı zamanda TOBB Sanayi Odaları Konsey Başkanı da olan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katılarak bir konuşma yaptı. Toplantıda sanayinin gündemindeki konular karşılıklı istişare ile ele alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
Sanayi ve Teknoloji Bakanı
Mustafa Varank

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Varank’ın sanayiye verdiği öneme dikkat çekerek, “Milli teknoloji hamlesiyle ülkemizi bir üst lige çıkartma vizyonu, bu kritik dönemde bizlerin çalışma şevkini artırıyor. Geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Türkiye’nin prestij projesi haline gelen Türkiye’nin Otomobili Girişimin’de de Bakan Varank ile birlikte çalıştıklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Ülkemiz pek çok sıkıntıyla karşılaşmasına rağmen, bu projenin temel atma noktası gelmesinde, Sayın Bakanımızın sağladığı destek çok önemli ve değerliydi” ifadelerini kullandı.

Hükümetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aldığı önlemlerle, bu çalkantılı sürecin de geride kalmasını beklediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Elbette burada, bizlere, özel sektöre de görev ve sorumluluk düşüyor. Üretim ve istihdam kapasitemizi mutlaka korumalıyız. Risklere değil, fırsatlara odaklanmalıyız. Enseyi karartmadan temkinli ama kararlı bir şekilde ilerlemeye devam etmeliyiz” dedi.