Sanayicilerimiz 200 Civarında Şirket İle 400’ün Üzerinde İkili Görüşme Yaptı

iran-ikili-gorusmeler-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Tahran’a ziyareti sırasında, heyette yer alan birçok sanayici, İranlı firmalar ile bire bir görüşme imkanı buldu. 30 Nisan 2016 tarihinde Tahran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası’nda Tahran firmaları ile bir araya gelen sanayiciler kendi sektörlerine göre ayırılan masalarda yeni iş ve yatırım imkanlarını İranlı partnerleri ile değerlendirme fırsatı buldu. İran iş dünyasının büyük ilgi gösterdiği ikili görüşmeler ziyaretin son günü de devam etti ve İSO Üyesi sanayiciler, İran’ın tüm bölgelerinden gelen iş insanları ile sektörel bazda düzenlenen masalarda bir araya geldi. İkili görüşmelerde İran tarafından katılan firma sayısı 200’ü bulurken her iki günde gerçekleştirilen toplam ikili görüşme sayısı ise yaklaşık 400’ü geçti.

Gıdadan plastiğe, otomotivden elektroniğe, tekstilden mobilyaya farklı sektörlerde yer alan firma temsilcileri, İranlı iş insanları ile bir araya gelme şansı yakaladılar. Sektörlerin masalara göre ayrıldığı buluşmada ikili görüşmeler sistemli bir şekilde yapıldı ve İSO Üyesi sanayiciler, bu sırada yaptırımların kaldırılmasından sonra İran’da oluşan yeni ekonomik fırsatlar için önemli bir zemin kazanmış oldular.