TAI-TUSAŞ’ın İSO Üyeleri İle Buluşma ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Etkinlikler
tai-tusas-toplantisi-02

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan dış ticaret açığının azaltılması için yerli üreticileri cesaretlendirmek ve desteklemek amacıyla çeşitli uçak sistemlerini yerli firmalara ürettirmeyi hedefleyen bilgilendirme toplantısı 25 Şubat 2016 tarihinde Odakule’de gerçekleştirildi.

İSO üyesi firmaların TAI / TUSAŞ ile ortak bir çalışma içerisine girerek bu alandaki gelişimlerine katkıda bulunmayı öngören toplantının açılış konuşmasını İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren yaptı. 

Ekonominin ve büyümenin motoru olan katma değerin bugüne kadar üzerinde fazla durulmadığına dikkat çeken Ali Eren, ihracatta yerli katma değerin önemine vurgu yaparak “İhracatı, istihdamı, büyümeyi, kaliteyi yükselten yerli katma değerdir. Hükümetin nasıl 500 milyar dolar ihracat hedefi varsa ihracatta yerli katma değer hedefi de belirlenip buna ulaşmaya çalışmalıyız” dedi.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren
İstanbul Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren

Geçen sene yapılan TAI-TUSAŞ ziyaretini ve görüşmelerini hatırlatan Eren, işbirliklerini daha ileri bir noktaya taşımak için bugün bir araya geldiklerini sözlerine ekledi. Geniş tabanlı bir katılım gördüğünü ve firmalarımızın gösterdiği yoğun ilginin yapılan işin doğru bir amaca ulaştığının önemli bir göstergesi olduğunu söyleyen Eren, toplantının katma değer yaratılması açısından verimli geçmesi dileğinde bulunarak sözlerini tamamladı.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren’in ardından kürsüye Savunma Sanayii Müsteşarlığı Havacılık ve Uzay Sektör Müdürü Bedriye Cicioğlu gelerek "Savunma Sanayii Sanayileşme Politikası” hakkında bir sunum yaptı. Havacılık ve savunma sanayinin sabır işi olduğunu kaydeden Cicioğlu, “Bu işe gönül verecek sabırlı sanayicilere ihtiyacımız var” dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Havacılık ve Uzay Sektör Müdürü Bedriye Cicioğlu
Savunma Sanayii Müsteşarlığı
Havacılık ve Uzay Sektör Müdürü
Bedriye Cicioğlu

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın projeleri hakkında bilgi veren Cicioğlu, yerli katkının kendileri için önemine değindi. Projelerdeki yerli katkı oranını artırmak için nelerin yapılabileceği sorusuna cevap vermeye çalışan Cicioğlu, özellikle iklimlendirme, ışıklandırma ve yakıt sistemleri üzerinde durdu.

Yerli firmaları teşvik etmek amacıyla piyasadan daha uygun koşullarda verdikleri “Nitelikli Ürün ve Alt Yapı Destek Kredisi”nden bahseden Cicioğlu, Ankara’da kurdukları ihtisas OSB’ye de bu alanda çalışacak sanayicileri davet etti.

Toplantıda TAI - TUSAŞ Alt Sözleşme Şefi Halil Atilla "TAI–TUSAŞ Tesisleri Hakkında Bilgilendirme", TAI - TUSAŞ Hava Aracı Müh. Müdürü Süleyman Yangınlar "Hürkuş Uçağının Alt-Sistemleri”, TAI - TUSAŞ Alt Sözleşme Yöneticisi Seda Tezsezen "Alt-sözleşme firması belirleme ve Alt Sözleşme yapma süreçleri/yöntemleri" başlıklarında İSO üyelerini bilgilendirdiler.

İSO üyelerinden yoğun ilgi gören toplantıya İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede de katıldı.