TOBB Heyeti 250 İşadamı ile Bahreyn’de “2. İş ve Yatırım Forumu”na Katıldı

  • Etkinlikler
bahreyn-toplanti-02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, TOBB – Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu’na katılmak üzere Bahreyn’e gitti. TOBB ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından 1-2 Kasım 2016 tarihinde yapılan etkinliğe İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katıldı. Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa himayesinde gerçekleştirilen foruma TOBB, Türkiye’den 250 kişilik bir heyetle katılırken, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Oman ve Suudi Arabistan’dan da 300 firma katıldı. Bu ülkelerde faaliyet gösteren 60 Türk firması da iş forumunda yer aldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı konuşmada forumun Türkiye ile Körfez ülkelerinin ticari, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve yeni yatırım imkanlarının ortaya konulması bakımından önem arz ettiğini söyledi. Körfez İşbirliği Konseyi’nin kendileri için özel önemi olduğunu belirten Tüfenkci, Konsey üyesi ülkeler ile ortak bir tarihi, kültürü ve kaderi paylaştıklarını ifade etti. Tüfenkci, Türkiye ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri arasında sağlam bağların bulunduğunu dile getirdi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı
Bülent Tüfenkci

Ortak amaçlarının bölgede barış ve istikrarın hakim kılınması, güvenliğin geliştirilmesi, refahın yaygınlaştırılması olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, bu amaç doğrultusunda çabaların, enerjilerin ve tecrübelerin birleştirilmesi gerektiğini kaydetti. Tüfenkci, "İki kardeş nasıl kazanırsa, nasıl kazanması gerekiyorsa o şekilde hareket ederek, gerek ikili ilişkilerle ticaretimizi geliştirmeye gerekse ortak yatırımlarla üçüncü ülkelere yönelik yatırımları hep birlikte gerçekleştirebiliriz. Bu anlamıyla Türkiye tecrübelerini sizlerle paylaşmaya hazır. Her türlü yatırım ortamını hazırlama noktasında Türkiye Cumhuriyeti olarak her türlü bürokratik engeli kaldırmaya, sizlere yatırım ortamı hazırlamaya ve önünüzdeki engelleri birer birer ortadan kaldırmak için bütün çaba ve gayreti göstermeye hazırız" şeklinde konuştu.


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ve Körfez ülkelerinin birbiriyle daha fazla iş yapmak istediğini belirtti.​ Foruma 250 iş adamı ile katıldıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Körfez ülkelerinden de 500'e yakın işadamının katılım sağladığını, bu buluşma ile geleceğe dönük kazançlı ve bereketli ortaklıklar kurulacağına inandıklarını ifade etti. Türkiye'nin Körfez ülkeleri ile daha yakın çalışmak, ortaklıklar kurmak istediğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, mevcut rakamların iki tarafın da potansiyelini göstermediğini, potansiyelin daha büyük olduğunu kaydetti.