Nace Kodu Nace Tanımı
01.4.7.01 KÜMES HAYVANLARININ YETİŞTİRİLMESİ (TAVUK, HİNDİ, ÖRDEK, KAZ VE BEÇ TAVUĞU VB.)
01.4.7.03 KÜMES HAYVANLARINDAN YUMURTA ÜRETİLMESİ
01.4.9.01 ARICILIK, BAL VE BAL MUMU ÜRETİLMESİ (ARI SÜTÜ DAHİL)
03.2.1.01 DENİZDE YAPILAN BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ (ÇİPURA, KARAGÖZ, KEFAL VB. YETİŞTİRİCİLİĞİ İLE KÜLTÜR BALIĞI, BALIK YUMURTASI VE YAVRUSU DAHİL)
10.1.1.01 SIĞIR, KOYUN, KEÇİ VB. HAYVANLARIN KESİMİ VE KESİM SIRASINDAKİ ETİN İŞLENMESİ (MEZBAHACILIK) (TAZE, SOĞUTULMUŞ VEYA DONDURULMUŞ OLARAK SAKLANMASI DAHİL)
10.1.2.01 KÜMES HAYVANLARI ETLERİNİN ÜRETİMİ (TAZE VEYA DONDURULMUŞ) (YENİLEBİLİR SAKATATLARI DAHİL)
10.1.2.02 KÜMES HAYVANLARININ KESİLMESİ, TEMİZLENMESİ VEYA PAKETLENMESİ İŞİ İLE UĞRAŞAN MEZBAHALARIN FAALİYETLERİ
10.1.2.03 KÜMES HAYVANLARININ YAĞLARININ SOFRA YAĞINA ÇEVRİLMESİ
10.1.2.04 KUŞ TÜYÜ VE İNCE KUŞ TÜYÜ İMALATI (DERİLERİ DAHİL)
10.1.3.01 ET VE KÜMES HAYVANLARI ETLERİNDEN ÜRETİLEN PİŞMEMİŞ KÖFTE VB. ÜRÜNLERİN İMALATI
10.1.3.02 ET VE KÜMES HAYVANLARI ETLERİNDEN ÜRETİLEN SOSİS, SALAM, SUCUK, PASTIRMA, KAVURMA ET, KONSERVE ET, SALAMURA ET, JAMBON VB. TUZLANMIŞ, KURUTULMUŞ VEYA TÜTSÜLENMİŞ ÜRÜNLERİN İMALATI (YEMEK OLANLAR HARİÇ)
10.1.3.03 ET VE SAKATAT UNLARI İMALATI (ET VE KÜMES HAYVANLARI ETLERİNDEN ÜRETİLEN)
10.1.3.04 SIĞIR, KOYUN, KEÇİ VB. HAYVANLARIN SAKATAT VE YAĞLARINDAN YENİLEBİLİR ÜRÜNLERİN İMALATI
10.2.0.03 BALIKLARIN, KABUKLU DENİZ HAYVANLARININ VE YUMUŞAKÇALARIN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI (DONDURULMASI, KURUTULMASI, PİŞİRİLMESİ, TÜTSÜLENMESİ, TUZLANMASI, SALAMURA EDİLMESİ, KONSERVELENMESİ VB. FAALİYETLER)
10.2.0.04 BALIK, KABUKLU DENİZ HAYVANI VE YUMUŞAKÇA ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ (BALIK FİLETOSU, BALIK YUMURTASI, HAVYAR, HAVYAR YERİNE KULLANILAN ÜRÜNLER VB.)
10.2.0.05 BALIK UNLARI, KABA UNLARI VE PELETLERİNİN ÜRETİLMESİ (İNSAN TÜKETİMİ İÇİN)
10.2.0.06 BALIĞIN SADECE İŞLENMESİ VE SAKLANMASIYLA İLGİLİ FAALİYET GÖSTEREN TEKNE VE GEMİLERİN FAALİYETLERİ
10.2.0.07 PİŞİRİLMEMİŞ BALIK YEMEKLERİ İMALATI (MAYALANMIŞ BALIK, BALIK HAMURU, BALIK KÖFTESİ VB.)
10.2.0.08 BALIKLARIN, KABUKLULARIN, YUMUŞAKÇALARIN VEYA DİĞER SU OMURGASIZLARININ UNLARI, KABA UNLARI VE PELETLERİNİN ÜRETİMİ (İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN OLMAYAN) İLE BUNLARIN DİĞER YENİLEMEYEN ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ
10.4.1.10 BALIK VE DENİZ MEMELİLERİNDEN YAĞ ELDE EDİLMESİ
10.4.1.11 DOMUZ DON YAĞI (STEARİN), DOMUZ SIVI YAĞI, OLEOSTARİN, OLEOİL VE YENİLEMEYEN SIVI DON YAĞI (TALLOW OİL) İLE DİĞER HAYVANSAL KATI VE SIVI YAĞLARIN İMALATI (İŞLENMEMİŞ)
10.5.1.01 SÜT İMALATI, İŞLENMİŞ (PASTÖRİZE EDİLMİŞ, STERİLİZE EDİLMİŞ, HOMOJENLEŞTİRİLMİŞ VE/VEYA YÜKSEK ISIDAN GEÇİRİLMİŞ) (KATI VEYA TOZ HALDE SÜT HARİÇ)
10.5.1.02 PEYNİR, LOR VE ÇÖKELEK İMALATI
10.5.1.03 SÜT TOZU, PEYNİR ÖZÜ (KAZEİN), SÜT ŞEKERİ (LAKTOZ) VE PEYNİR ALTI SUYU (KESİLMİŞ SÜTÜN SUYU) İMALATI (KATI VEYA TOZ HALDE SÜT, KREMA DAHİL)
10.5.1.04 SÜT TEMELLİ HAFİF İÇECEKLERİN İMALATI (KEFİR, SALEP VB.)
10.5.1.05 SÜTTEN YAPILAN DİĞER ÜRÜNLERİN İMALATI (TEREYAĞI, YOĞURT, AYRAN, KAYMAK, KREMA, VB.) (KREM ŞANTİ DAHİL) (KATI VEYA TOZ HALDE KREMA HARİÇ)