Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii Sektör Toplantısı

  • Haberler
49_grup_manset_01

49. Grup Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii Meslek Komitemiz 22 Mayıs 2025 Perşembe günü İTO Cemile Sultan Korusu'nda sektörde yer alan firmalar ile bir araya geldi.

Toplantı Meclis Üyemiz Rıdvan Mertöz’ün açılış konuşması ile başladı. Mertöz konuşmasında 49. Grup Meslek Komitesi’nin çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaparak bu tarz toplantıların sektörün önceliklerini belirlemede önemli bir fırsat olduğunu belirtti. 

Açılış konuşmasının ardından İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Burçin Değirmencioğlu İstanbul Sanayi Odası’nın organizasyonel yapısı, üyelerine sunduğu hizmetler ve yürütülmekte olan projeler hakkında detaylı bilgi verdi. 

İSO Eğitim Şubesi Müdürü Burak Kürekçi, İSO’nun eğitim alanındaki çalışmalarını detaylı şekilde ele alarak İSO Akademi kapsamında sanayicilerin ve çalışanlarının gelişimine katkı sağlayan eğitimler katılımcılar ile paylaştı.

İSO’nun sürdürülebilirlik odaklı projelerine değinen Sürdürülebilirlik, Enerji ve Çevre Dönüşümü Şubesi Müdürü Gülberk Ertap Kaya, sanayi kuruluşlarının iklim krizi, yeşil dönüşüm ve Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi global gündemlere uyum sürecinde İSO’nun sağladığı danışmanlık destekleri ve eğitimler hakkında bilgi aktardı.

Programın son sunumu, İSO Ar-Ge ve Teknoloji Şubesi Mühendisi Burak Celalettin Alkayış tarafından “Sanayi için Yenilik, Teknoloji ve Dijital Dönüşüm” başlığı ile gerçekleştirildi. Alkayış sunumunda, üretimde dijital dönüşüm, Ar-Ge ve inovasyon, üniversite-sanayi iş birliği, girişimcilik, yerlileştirme ve endüstriyel tasarım odak noktaları kapsamında yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgi aktardı. 

Sunumların ardından toplantının son bölümünde katılımcılar, ekonomik gelişmelerin sektöre yansımaları hakkında interaktif şekilde görüş bildirirken, sektörün mevcut durumu ve sorunlara yönelik çözüm önerileri birlikte değerlendirildi.