İSO 48.Grup Elektrik, Elektronik, Bilişim ve Kablo Sanayii ve ASO 20.Grup Elektronik Sanayii Meslek Komiteleri Ortak Toplantı Gerçekleştirdi

  • Haberler
48_grup_manset_05

Odamız 48. Grup Elektrik, Elektronik, Bilişim ve Kablo Sanayii Meslek Komitesi Üyeleri ile Ankara Sanayi Odası’nın 20. Grup Elektronik Sanayi Meslek Komitesi Üyelerinin katılımı ile 03 Temmuz 2025’te bir toplantı gerçekleştirildi. 

Toplantı, meslek komitelerinin gündemlerinde yer alan konular ve yaptıkları faaliyetler ile ilgili karşılıklı bilgilendirmeler ile başladı. Siber dayanıklılık yasasının teknik kapsamı ve üreticilere getirdiği yükümlülükler, 5G teknolojisinin firmaların üretim süreçlerine etkileri, piyasa gözetim denetim, nitelikli istihdamın sağlanmasına yönelik mesleki eğitimin önemi vb sektörün öncelikli konuları olarak ele alındı. 

Toplantıda sektörün bilinçlendirilmesi ve ortak sorunlar ile ilgili kurumların birlikte hareket etmesinin çözüme ulaşma açısından önemine vurgu yapıldı. Ayrıca sektörün bilgilendirilmesi noktasında, ortak etkinlikler yapılabileceği değerlendirildi. 

İş birliğine yönelik bu toplantıların, belirlenecek temalar çerçevesinde devam etmesi konusunda mutabık kalındı.