Her Zaman Bir Olalım, Diri Olalım

• Arşiv

Demokrasi tarihimiz içinde kara bir leke olarak yer alacak, paralel yapı olarak adlandırılan FETÖ terör örgütü tarafından planlanan ve gerçekleştirilen 15 Temmuz gayrimeşru darbe teşebbüsü, hepimizi derinden sarstı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayan uçaklarla, masum ve savunmasız sivillere kurşun yağdıran acımasız bir alçaklıkla karşı karşıya kaldık. Aziz milletimize ve hepimize büyük geçmiş olsun.

Milli iradeye karşı çıkanları, milletin bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı hedefleyenleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bomba atıp vatandaşlarımıza ateş açanları şiddet ve nefretle kınıyoruz. O gece yok edilmek istenen milli irade ve demokrasimizdi. Bu affedilmez saldırı, milletimizin ulvi duruşu ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması karşısında, ne mutlu bizlere ki, bertaraf edilerek hezimete uğratıldı.

İstanbul Sanayi Odası olarak, yasadışı darbenin ilk saatlerinden itibaren hiç tereddüt etmeden; demokrasinin, milli iradenin ve seçilmiş Hükümetimizin yanında kararlılıkla yer aldık. Yazılı ve görsel medyada darbe girişimini asla kabul edemeyeceğimizi beyan ettik. Ayrıca, birlik ve beraberliğimizin sembolü olan bayrağımızı Odakule binamıza gururla astık.

Bunlar elbette yeterli değildi. İş dünyasını temsil eden 12 sivil toplum kuruluşuyla birlikte “Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz” başlıklı bir basın toplantısı düzenleyerek darbe teşebbüsüne karşı ortak bir bildiri yayımladık. Üst çatı kuruluşumuz TOBB’un hazırladığı bildiriyi tüm odalarımızla birlikte kamuoyuyla paylaştık.

Hep şuna inandık: Türkiye’nin kalkınması, ekonomimizin gelişmesi için en iyi yol, demokrasi yoludur. Darbe dönemlerinde ekonomimiz sekteye uğradı, yatırım iklimi bozuldu. Demokrasinin kıymetini her zamankinden daha fazla bilmeliyiz. Onu korumak konusunda da her zamankinden daha tavizsiz ve kararlı bir duruş sergilemeliyiz.

Artık yarınlara güvenle bakmamız, hayatı kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam ettirmemiz lazım. Her kriz kendi fırsatını beraberinde getirir. Bu süreç, yaşanan acı olaylardan gerekli dersleri çıkartarak kendimizi gözden geçirmemiz için bir imkan sunuyor. Biz sanayiciler, dünkünden daha büyük bir şevkle, azimle üretmeye devam edeceğiz.

Bu hain ve kanunsuz kalkışmaya karşı milli iradeyi savunmak için bedenlerini kahramanca siper eden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet; başta aileleri olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı; yaralanan demokrasi gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.

Erdal Bahçıvan
İstanbul Sanayi Odası