15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’ten Odamıza gönderilen yazıda;

DEİK Kurucu Kuruluşu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (MÜSİAD) iletilen bilgiye istinaden; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde 26 – 30 Kasım 2014 tarihleri arasında 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı düzenleneceği bildirilmektedir.

Bu yıl “World is Changeable: İşler Değişsin” temasıyla yapılacak 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı’yla eşzamanlı olarak “Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler” başlığıyla 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi, 4. Filistin İş Forumu (PBF), ve 30. İSEDAK Zirvesi’nin aynı alanda yapılacağı, Fuarı 102 ülkeden toplam 7.000 işadamı ve diğer ziyaretçilerle birlikte 200.000 kişinin ziyaret etmesinin beklendiği ifade edilmektedir.

Genel ticaret fuarına ilave, bu sene ilk defa teknoloji ve bilgi teknolojilerine odaklanan “High Tech Port” adı altında ayrı bir hol yer alacağı, teknoloji sahipleri ile firmaları bir araya getiren “Yeni Teknolojiler Sergisi”’nin Türkiye’nin teknoloji üretimi devleri, proje sahiplerini ve yatırımcılarını yabancı işadamları ile bir araya getirmeyi hedeflediği belirtilmekte, Milli radar sisteminin basın lansmanı etkinlik sırasında yapılacağı, Türkiye’nin ilk jet motoru ve yeni makine sistemleri gibi teknolojik ürünlerin bu fuarda sergileneceği bildirilmektedir.

Fuar ve IBF Forum etkinliğinin, ülkemizden ve yurtdışından devlet başkanı ve devlet adamları, bürokratlar, ticaret ve sanayi odaları başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, akademisyenler, uluslararası ve yerel ekonomi editörleri ile basın mensupları, yatırımcılar, genç girişimciler ve uluslararası seçkin işadamlarının buluştuğu bir platform olacağı, Küresel iş dünyasının gündeminde olan konuların ele alındığı ve somut çözümlerin sunulduğu, katılımcılar arasında sektörel işbirliği ve dayanışma için ortamların oluşturulduğu fuarda, katılımcı ülkelerin ticaret fırsatları sunumları, yatırım ve inovasyon projeleri, alım heyetleriyle ikili iş görüşmeleri ve geleneksel el sanatları ve zanaatkarlar sergisinin gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Azerbaycan, BAE, Cezayir, Fas, Fildişi Sahili, Güney Afrika, İran, Katar, Kazakistan, Libya, Nijerya, Pakistan, Rusya, Türkmenistan, Sudan, Suudi Arabistan ve Tunus’tan 400 civarında işadamıyla ikili iş görüşmeleri fırsatının bulunacağı fuar ile ilgili detaylı bilgi ve katılım başvurusu www.worldischangeable.com websitesinde yer almaktadır.