FIHAV 2016 Fuarı - Milli Katılım

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreterliği’nden alınan bir yazıda, 31 Ekim – 4 Kasım 2016 tarihleri arasında Küba’nın başkenti Havana’da düzenlenecek olan 34. Uluslararası Havana Fuarı “FIHAV 2016” Türkiye milli katılım organizasyonunun ikinci kez İMMİB tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda, 1983 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve bu sene 34.sü düzenlenecek olan FIHAV 2016 Fuarı’nda, 2015 yılında 1.009 firmanın ürünlerini sergilediği ve yaklaşık 150.000 kişinin ziyaretçi olarak bulunduğu belirtilmektedir. Ayrıca, 2015 yılında İMMİB tarafından gerçekleştirilen milli katılım organizasyonunda 209 metrekare alanda 9 firmanın/sektörel tanıtım grubunun ürünlerini sergilediği ifade edilmektedir.

Yapı-inşaat, demiryolu, gemi sanayi ve lojistik sektörleri başta olmak üzere ilaç, eczacılık, bilgisayar donanımı, kozmetik, elektrikli ev aletleri, oyuncak, enerji, yazılım, telekomünikasyon, tekstil-hazır giyim ve tarım, hammadde, gıda, tüketim malları, teknoloji, makine ve ekipmanlar vb. konularında düzenlenecek genel nitelikli FIHAV 2016 Fuarı’na İMMİB organizasyonu altında katılacak firmalar için:

• Yer kirası, özel stand konstrüksiyonu, genel tanıtım giderleri, fuar alanında verilecek diğer hizmetler (internet bağlantısı, catering, katılımcı broşürü vb.) ile teşhir ürünlerinin İstanbul – fuar alanı (tek yön) nakliyesini içeren katılım bedeli 750 €/m2’dir.
  • T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın 2009/5 sayılı Yurt Dışı Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliği uyarınca uygulanacak destek oranı % 50 olup Genel nitelikli fuarlarda azami destek tutarı 10.000 $’ı geçemeyecektir.

Söz konusu fuara katılmak isteyen üyelerimizin http://tinyurl.com/fihav2016basvuru linkinde yer alan başvuru formunu 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar doldurarak, formda belirtilen banka hesabına talep edilen beher metrekare alan için 100 € (örn. 20 m2 yer kiralanması durumunda ödenecek avans tutarı: 20 m2 x 100 € = 2.000 €) karşılığı TL avans tutarının yatırıldığına dair ödeme dekontunun İMMİB Kurumsal İletişim ve Organizasyon Şubesi’ne (e-posta: emrah.ozturk@immib.org.tr ) göndermeniz hususunu bilgilerinize sunarız.