T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’nin Cibuti ve Etiyopya’ya Resmi Ziyaretleri Kapsamında Türk İş Adamları Heyeti Programı

T.C. Ekonomi Bakanlığı, Afrika pazarına yönelik ihracatımızın teşviki ve ihraç ürünlerimizin tanıtımı amaçlarıyla, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci Başkanlığında bir Ticaret ve Müteahhitlik heyetiyle birlikte 10 Aralık 2014 günü Cibuti Cumhuriyeti, 11 Aralık 2014 günü de Etiyopya’yı kapsayan bir ziyaret gerçekleştirecektir. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda DEİK- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu organizasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi desteğiyle gerçekleşecek ziyaretlere iş adamları heyetinin eşlik etmesi öngörülmektedir.

10 Aralık 2014 tarihinde Cibuti’nın başkenti Cibuti’de, Cibuti Ticaret Odası işbirliğiyle “Türkiye – Cibuti İş Forumu” düzenlenecek olup Cibuti’de yatırım olanakları ve iş fırsatları ele alınacaktır. Cibuti Limanı Doğu Afrika ile ticarette önemli bir kapı olma özelliği taşımaktadır. Cibuti’nin transit ticarete açık bir ülke olması nedeniyle Doğu Afrika’ya (Güney ve Doğu Afrika Ortak Pazarı-COMESA ülkeleri) yönelik ihracatımızın bu ülke üzerinden önemli miktarlarda arttırılabileceği düşünülmektedir. İki ülke arasında işbirliğinde öne çıkan sektörler ulaştırma-lojistik, sanayi, inşaat malzemeleri, metal endüstrisi ve tarım-gıdadır.

11 Aralık 2014 tarihinde Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da, Etiyopya Ticaret Odası ve Sektörel Birlikleri işbirliğiyle “Türkiye – Etiyopya İş Forumu” düzenlenecek olup iki ülke arasında işbirliğinde öne çıkan sektörler müteahhitlik, tarım, hayvancılık, deri, sanayi, tekstil, hazır giyim, inşaat malzemeleri ,metal endüstrisi ve kimyasal ürünlerdir.

Ziyaret programı ve lojistik detaylar bilahare iletilecektir. Anılan ziyarete katılacak iş adamlarımızın geçerli vizelerinin geçerlilik süresi devam eden pasaportta olması önem arz etmektedir. İki ülke vizesi olmayan iş adamlarımız için Dışişleri Bakanlığımız ilgili ülke Büyükelçiliklerine nota ile bilgi vermektedir. Ayrıca Etiyopya için sarı humma aşısı zorunludur.

Katılım teyitlerinin ekte yar alan başvuru formu aracılığıyla en geç 8 Aralık 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar (ön avans dekontu ile birlikte) DEİK’e (Sn. Sena Ağırgün; Tel. 0212 3395070, e-posta: sagirgun@deik.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.