Uluslararası Akdeniz Enerji Konferansı

İstanbul Ticaret Odası'ndan alınan yazıda, 1982 yılında kurulan Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Akdeniz ülkeleri arasında ekonomik işbirliğini teşvik etmek amacıyla kurulmuş olup 23 ülkeden 250 Ticaret ve Sanayi Odasını bir araya getirmekte olduğu belirtilmiş, 2013 yılından bu yana Başkan yardımcılığı görevini yürüten İTO'nun bu yıl 'Uluslararası Akdeniz Enerji Konferansı' ve firmalar arası ikili görüşmelerin de yer alacağı iki gün sürecek bir etkinlik düzenlemeyi planlamakta olduğu bildirilmiştir.

Ülkemizden ve yurt dışından konularında uzman ve üst düzey yetkili katılımcıların yer alacağı 8 Aralık 2014 günü gerçekleştirilecek Konferans çerçevesinde Akdeniz enerji sektöründe yaşanan son gelişmeler ekseninde, Akdeniz'in ekonomik geleceğinin tartışılması hedeflenirken, Akdeniz ülkelerinden misafir bakanları ve milletlerarası teşkilatların üst düzey yetkililerinin de bir araya getirilerek görüşmelerin yapılmasının amaçlandığı bildirilmiştir.

Yazıda devamla, 9 Aralık 2014 günü İTO 'da gerçekleştirilecek olan ikili görüşmeler etkinliği çerçevesinde ise ülkemiz ve Akdeniz ülkelerinden gelecek enerji sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri bir araya getirileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda, ekte yer alan etkinlik programına katılmak isteyen üyelerimizin en geç 21 Kasım 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar ipek.aktas@ito.org.tr e-mail adresine katılım durumlarını bildirmeleri gerektiği hususunu bilgilerinize sunarız.