Standart Tasarıları Grup No: 21

Sayın Üyemiz,

Bilindiği gibi, standartlara uygun kaliteli mal ve hizmet üretmek dünya pazarlarında rekabet avantajı sağlamanın en önemli araçlarından biri olarak ortaya çıkmaktadır. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) bünyesindeki Teknik Komitelerce hazırlanan standart tasarıları hakkında bilgi sahibi olmak, mümkünse görüş ve önerilerinizle katkıda bulunmak, standartlardan kaynaklanan olası sorunların önceden giderilebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Aşağıda TSE tarafından taslak olarak hazırlanan ve görüşe açılan standart tasarılarının listesi yer almaktadır. Üretiminizle ilgili tasarı veya tasarıları, yazımız başında yer alan duyuru grup numarasını ve standart tasarılarının kodlarını belirterek standart@iso.org.tr adresinden e-mail yoluyla talep edebilir, görüş ve önerilerinizi yine aynı e-mail adresine en geç 20.05.2015  tarihine kadar iletebilirsiniz. Görüş bildirme tarihi farklı olan standart tasarıları için belirlenen son görüş bildirim süresi, ilgili standardın yanında not olarak yer almaktadır.

İlgilerinize sunar, katkılarınızdan ötürü şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Standart Tasarıları

  • tkt 2015102446 “Zirai Ve Forkliftlerde Kullanılan Çalışma Lambaları”
  • tkt 2015102447 “Akım, Gerilim Ve Güç Çeviricileri”
  • tkt 2015102449 “Ambalajlama - Oluklu Mukavvadan Mamul Ambalajlama Malzemeleri”
  • tkt 2015102450 “Parlatma Maddesi - Pirinç, Bakır Ve Gümüşler İçin”
  • tst 1620 “Makarna”
  • tst 4500 “Buğday Unu”
  • tst ISO 3402 “Tütün Ve Tütün Mamulleri - Kondisyonlama Ve Deney Atmosferi”

Not:

  1. Duyurumuzda belirtilen standartlar “Taslak” halinde olup, henüz kabul edilmemiş standartlardır.
  2. Taslak standartlarda referans olarak gösterilen standartlar ve yayınlanmış standartlar, Türk Standardları Enstitüsü’nden temin edilebilir.
  3. Lütfen görüş için vereceğiniz cevaplarda bu yazının tarih-sayısı ve duyuru grup numarasını belirtiniz.

İrtibat Bilgileri:

Ömer BAYSAN
Tel: (0212) 252 29 00 / 163
Faks: (0212) 251 30 87
E-mail: standart@iso.org.tr