Standart Tasarıları Grup No: 51

Sayın Üyemiz,

Bilindiği gibi, standartlara uygun kaliteli mal ve hizmet üretmek dünya pazarlarında rekabet avantajı sağlamanın en önemli araçlarından biri olarak ortaya çıkmaktadır. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) bünyesindeki Teknik Komitelerce hazırlanan standart tasarıları hakkında bilgi sahibi olmak, mümkünse görüş ve önerilerinizle katkıda bulunmak, standartlardan kaynaklanan olası sorunların önceden giderilebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Aşağıda TSE tarafından taslak olarak hazırlanan ve görüşe açılan standart tasarılarının listesi yer almaktadır. Üretiminizle ilgili tasarı veya tasarıları, yazımız başında yer alan duyuru grup numarasını ve standart tasarılarının kodlarını belirterek standart@iso.org.tr adresinden e-mail yoluyla talep edebilir, görüş ve önerilerinizi yine aynı e-mail adresine en geç 11.11.2015 tarihine kadar iletebilirsiniz.

İlgilerinize sunar, katkılarınızdan ötürü şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Standart Tasarıları

  • TS 1071/tst T2 TSE K “Pastırma”
  • TS 1070/tst T3  TSE K “Türk Sucuğu”
  • TS 11112/tst T1 TSE K “Hıyar Turşusu”
  • TS 4214/tst T1  TSE K “Karışık Turşu”
  • TS 4199/tst T1 TSE K “Biber Turşusu”
  • TS 1470/tst T2  TSE K “Türlü Konservesi”

Not:

  1. Duyurumuzda belirtilen standartlar “Taslak” halinde olup, henüz kabul edilmemiş standartlardır.
  2. Taslak standartlarda referans olarak gösterilen standartlar ve yayınlanmış standartlar, Türk Standardları Enstitüsü’nden temin edilebilir.
  3. Lütfen görüş için vereceğiniz cevaplarda bu yazının tarih-sayısı ve duyuru grup numarasını belirtiniz.

İrtibat Bilgileri:

Ömer BAYSAN
Tel: (0212) 252 29 00 / 163
Faks: (0212) 251 30 87
E-mail: standart@iso.org.tr