AB Türkiye Delegasyonu Yeni Başkanı Meyer-Landrut’tan, İSO’ya Nezaket Ziyareti

  • Diğer Haberler
ab-delegasyon-01

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yeni Başkanı Büyükelçi Meyer- Landrut, İstanbul’daki resmi temasları çerçevesinde İstanbul Sanayi Odası’na (İSO) da bir nezaket ziyaretinde bulundu Landrut İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından Odakule’de ağırlanırken Bahçıvan, Landrut’a yeni görevinde başarılar diledi. Görüşmede Landrut ile sanayinin dünyadaki dönüşümü, dijitalleşme, mesleki eğitim ve sürdürülebilirlik konuları üzerinde duruldu.

Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin geçmiş ve bugünü, Türkiye’nin üyelik sürecinde yaşanmakta olan gelişmelere değinilen görüşmede, süreç hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Nezaket ziyaretinde Türkiye’nin Avrupa Birliği ile 1960’larda başlayan birlikteliğinin, her iki tarafa da önemli katkıda bulunan bir süreç olduğu üzerinde durulurken köklü tarihsel bağları olan Türkiye ile Avrupa Birliği’nin birbirlerinden kolay kolay vazgeçemeyecek iki önemli ortak olduğu kaydedildi.

İSO Başkanı Bahçıvan, “Gerek Avrupa Birliği’nin üçüncü ülkelerle yaptığı serbest ticaret anlaşmaları gerekse yakın coğrafyadaki ülkelerin AB’nin yeni üretim üssü olma hedefleri hiçbir zaman AB ile Türkiye’nin güçlü ortaklık perspektifini olumsuz etkilememelidir. Türk sanayiinin en güçlü temsilcilerinden bir olarak, Avrupa Birliği’ne yönelik çalışmalar öncelikli konularımızdan biridir. İstanbul Sanayi Odası’nın, 1965 yılında kurulan ve Türkiye’nin Avrupa yolculuğunda ilk ve en güçlü sivil toplum kuruluşlarından bir olan İktisadi Kalkınma Vakfı’nın kurucularından biri olması AB vizyonumuzun önemli göstergelerinden biridir” şeklinde konuştu. 

Görüşmede özellikle dünya genelinde şirketlerin dijitalleşmesinin önemine de değinilirken, bu sürecin Türkiye’de nasıl yaşandığı ile ilgili de fikir alışverişi yapıldı. İSO’nun bu konuda verdiği hizmetler ve gerçekleştirdiği eğitim süreçleri hakkında ABD Delgasyonu bilgilendirildi. 

Bahçıvan, sürdürülebilirlik konusunda görüş alışverişi yapılırken, İSO’nun bu konuda önümüzdeki günlerde yapacağı bir etkinliğe Büyükelçi Meyer- Landrut’u davet etti. Mesleki eğitim ile ilgili de değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede Avrupa Birliği Delegasyonu’nun önümüzdeki aylarda Türkiye’nin önemli sanayi tesislerini yerinde görmeleri için bir organizasyon yapılması noktasında mutabık kalındı.