Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Seminerinin Üçüncüsü Gerçekleştirildi

  • Diğer Haberler
alacaklarin-yapilandirilmasi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğinde 6736 sayılı Kanun kapsamında vergi yapılandırılmalarıyla ilgili seminerin üçüncüsü 10 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirildi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Rıza Bilgiç tarafından verilen seminer Taksim InterContinental Otel’de yapıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan İSO Genel Sekreter Vekili Haktan Akın, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un 19 Ağustos tarihinde yürürlüğe girdiğini ve firmaların bu kanundan yararlanması için son günün 25 Kasım olduğunu hatırlattı. Akın, ayrıca söz konusu kanunun firmalara özellikle vergi borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Seminerde konuşan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Rıza Bilgiç, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında sanayicilere sağlanan kolaylıkları anlatarak bir sunum yaptı. Bilgiç, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı, muhasebe kayıtlarının düzeltilmesi ve yurt dışı ve yurt içi varlıkların kayıtlara alınması konularında detaylı bilgileri katılımcılara aktardı.

İSO Genel Sekreter Vekili Haktan Akın
İSO Genel Sekreter Vekili
Haktan Akın

Bilgiç, borçluların kamuya olan borç yükünün azaltılarak taksitle ödeme imkanı getirilmesi, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, vergi incelemesinde olan konuların dava yoluna gidilmeksizin çözümlenmesi, vergilemede öngörülebilirliğin artırılarak geçmiş vergilendirme dönemleri ile ilgili olası risklerin ortadan kaldırılması, işletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hale getirilerek kayıtlı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması konularında bilgilendirmeler yaptı. Rıza Bilgiç yaptığı sunumun ardından katılımcılar tarafından gelen soruları yanıtlandı.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hk. Sunum Attach