Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği Yönetimi İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
aysad-ziyaret-01_2

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) Yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kadir Arpacı’nın, beraberinde Başkan Yardımcıları Ahmet Kayalı ve Gürkan Topuz, Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuz Aksu, Sait Salıcı, Ozan Limoncular ve İsmail Turgut ile yaptığı ziyaret Odakule’de gerçekleşti.

Sektördeki en önemli sorunun kalifiye eleman bulmak olduğunun gündeme geldiği görüşmede AYSAD Yönetimi özellikle mesleki eğitimin ve İstanbul’daki meslek okullarına öğrenci bulamamanın sıkıntılarını yaşadıklarını dile getirdi. İSO Başkanı Bahçıvan, bunun üzerine İSO olarak son aylardaki en önemli gündem konularının mesleki eğitim ve meslek liseleri olduğunu dile getirerek Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuyla ilgili çok verimli bir diyalog ve işbirliği içinde olduklarını söyledi. Bahçıvan şöyle devam etti:


AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı
Ömer Kadir Arpacı (solda),
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

“Bir ülkenin üretim ve sanayisiz olmayacağını bugün yaşadığımız süreç bizlere açıkça gösteriyor. Bugün üretimin ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu görüyoruz. Bunun Ankara’da da görülüyor olması çok önemli ve umut verici. Şu anda en çok mesai ayırdığımız konu, üretimi yeni kuşakların da içine gireceği bir süreç haline getirmek. Özellikle mesleki liseler hakkında çok somut çalışmalarımız var. 40’a yakın okulu 40’a yakın sanayici ile buluşturarak sanayiciyi bizzat okulların yönetimine sokmayı amaçlıyoruz. Tabii burada ailelerin de bu sürecin içine katılması ve öğrencilerde bu anlamda motivasyon yaratılmasına katkı sunmaları çok önemli. Bugün çok önemli lokasyonlardaki meslek liseleri kontenjan dolduramıyor. Her türlü iş imkanı yaratan bir okulun öğrenci bulamıyor olmasının önüne geçilmeli. Ankara ile yaptığımız temaslarda da belirttiğimiz gibi adeta bir kampanya yapar gibi meslek liselerini teşvik edecek yollar bulmalıyız. Ailelerin çocuklarının algısını değiştirecek bir döngüyü oluşturmamız gerekiyor. Evlerde ben neden çocuğumu meslek lisesine göndermiyorum sorusunu sordurmalıyız. Bu konuda derneğinizle ilgili her türlü çalışmanıza, organizasyonunuza katkı vermeye hazırız.”

AYSAD Başkanı Ömer Kadir Arpacı da 1988 yılında kurulduklarını ve 14-15 sektörü bir çatı altında bulundurduklarını söyledi. İstanbul’daki meslek okullarında burs ve yatılı okuma imkanı verdikleri halde öğrenci bulmakta sorun yaşadıklarını anlatan arpacı, öğrencilerin meslek liseleri seçimlerini bilerek ve isteyerek yapmaları için ciddi bir algı çalışması yapılması gerektiğini ve bu konuda işbirliği içinde olmak istediklerini dile getirdi.

Dernek olarak gerçekleştirdikleri fuarların popüler olduğunu ve bu fuarlara katılımın yüksek olduğunu anlatan Arpacı, yabancı katılımcının da yüksek olduğunu ifade etti. Ekonomiye bu yönüyle büyük bir katkı sundukları halde, sektördeki birçok paydaşlarının yarattığı katma değerin başka sektörlerde değerlendirildiğini vurguladı.

Dernek olarak önümüzdeki dönem çalışmalarında İSO’nun da katkı ve desteklerini beklediklerini söyleyen Arpacı’ya, İSO Başkanı Bahçıvan, iki kurum arasında işbirliği için ilgili birimlerin en kısa zamanda bir araya gelerek gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi.